2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Így készítsen marhatatárt

Készítsen marhatatárt Bicsár Attila executive séf receptjével.

Hozzávalók
400 g marhahús
1/4 db sós citrom (marokkói citrom)
2-3 db csemege uborka
1 fej sonkahagyma
1 ek. kapribogyó
só, frissen őrölt bors
vágott petrezselyem
pár csepp tabasco
1 ek. worchester szósz
olívaolaj

Majonézhez
2 db tojás sárgája
1 ek. dijoni mustár
kb. 300 g olaj
1 citrom leve
só, frissen őrölt bors
Wasabi paszta
1 csokor petrezselyemzöld


Elkészítés
A húst kézzel összevágjuk vagy ledaráljuk. A petrezselymet 10 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ha kihűlt, alaposan kicsavarjuk a vizet, és az olajjal leturmixoljuk. Átszűrjük.
A hagymát, uborkát, citromot, kapribogyót nagyon apróra összevágjuk.
Majonéz: a tojássárgáját a mustárral elkeverjük, majd lassan csurgatva a petrezselyemolajat hozzáöntjük folyamatos keveréssel. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, wasabi pasztával. Ízlés szerint tehetünk hozzá kevés porcukrot is. A marhahúst összekeverjük a többi hozzávalóval. Annyi olívaolajat keverünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Pirítóssal tálaljuk.

Fotó: Lokál

Címkék

Kapcsolódó Cikkek