EUR: 359,06 Ft
CHF: 340,27 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Jól kitömi közpénzzel a haverjait Gyurcsány

Jól fizető üzlet a DK parlamenti frakciójának dolgozni – derült ki a hvg.hu által kikért szerződésekből. A portál szerint Kálmán Olga, a Pa-dö-dő és a Gyurcsány-párt házi ügyvédje, Czeglédy Csaba is jól járt.

A 9 fős DK-s képviselőcsoport 164 szerződéssel megközelítőleg 240 millió forintot költött húsz hónap alatt – írja a HVG az Országgyűlési Hivataltól kikért szerződésekre hivatkozva.


Gyurcsány Ferenc DK-elnök régi ismerősei is jól jártak. Például Dessewffy Tibor Gyurcsány volt tanácsadója és Ficsor Ádám, a bukott kormányfő korábbi titokminisztere és esküvői tanúja. Dessewffy Big Data Analytics Kft.-je 2019 márciusa és júniusa között 32,9 millió forintot kapott a párt közösségi médiában való megjelenéséhez és megjelenítéséhez kapcsolatos feladatok ellátására. 

Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját 2018 augusztusától folyamatosan foglalkoztatja jogi tanácsadás, jogszabályok véleményezése, állampolgári panaszok intézése, önálló indítványok és beadványok készítése jogcímen a Gyurcsány-párt frakciója. A két fővárosi DK-s polgármestertől is megbízást kapó egykori MSZP-s politikus irodája havi 700-700 ezer forint + áfás díjazásért dolgozik. Érdekesség, hogy a DK-nál Czeglédyé az egyetlen jogi feladatokra szóló, eddig összesen 11,9 milliós megbízás is.MTI Fotó: Kovács Tamás

Kálmán Olga sem panaszkodhat. A DK színeiben a tavalyi főpolgármester-jelölt előválasztáson induló bukott tévés műsorvezető cége tavaly szeptembertől decemberig havi 509 ezer forint + áfáért foglalkoztatták képviselői tevékenységről készült videók forgatásához és azok utómunkálataihoz kapcsolódó tanácsadásért.

Érdekesség, hogy a Pa-dö-dő tagjainak Lang Györgyi és Falusi Mariann cégének a Córesz II. Kft.-ének 11 hónapon át havi 100 ezer forintot fizettek Gyurcsányék sajtófigyelésre.

 

Erre költött a Gyurcsány-párt

Big Data Analytics Kft. – 32,9 millió forint

SGP Analytics Kft. – 38,5 millió forint

Marketing and Analytics Kft.– 25,3 + 43,1 millió forint

Czeglédy Csaba – 11,9 millió forint

Kálmán Olga – 2 millió forint

DÉKÁ Rendezvény Kft. – havi 1,25–1,85 millió forint

Költségvetési Felelősségi Intézet – 1 + 1,8 millió forint

Córesz II. Kft. – 1,1 millió forint

Kapcsolódó Cikkek