2020. április 08., szerda
Dénes

Extra

Jordán Tamás a nemzet színésze lett: „Először 101 éves anyukámat hívtam fel”

Jordán Tamás a nemzet színésze lett. A 77 éves művész meghatódott a hír hallatán. Először 101 éves anyukáját hívta fel a jó hírrel, aki mérhetetlenül büszke a fiára. 

Tegnap délután a Nemzeti Színházban találkoztak a nemzet színészei, hogy megválasszák tizenkettedik tagjukat, a februárban elhunyt Andorai Péter helyére. A művészek egyórás tanácskozás után Jordán Tamást választották.


– Egyelőre még képtelen vagyok elhinni. Nem találtam a szavakat, amikor Vidnyánszky Attila igazgató felhívott a jó hírrel, meghatódtam. A mérhetetlen boldogság mellett szomorú is vagyok, hiszen Andorai Péter közeli barátom volt, és nagyon megrendített a halála. Sokat játszottunk együtt – kezdte a Lokálnak a 77 éves színész, akit a cím odaítélése után pár perccel értünk utol telefonon.

Jordán először 101 éves édesanyját, majd gyermekeit hívta fel a jó hírrel.


– Édesanyám nagyon fitt szellemileg, és követi a híreket. Mire felhívtam, már tudomást szerzett róla, és csak annyit mondott: Olyan nagyon büszke vagyok rád, fiam! A gyermekeim is velem együtt örültek, de annyira nem lepődtek meg, gondolták, hogy én kapom. Bár sosem vártam el, többször eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lehet a nemzet színészei között lenni. Minden képzeletemet felülmúlja ez az érzés – folytatta a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, aki szeretné az egész családdal megünnepelni a címet.

– Nagy a család, ezért több ünnepséget is szervezünk. Egyet a gyermekeim és az unokáim körében, és külön a testvéreim és édesanyám társaságában. A Weöres Sándor Színházban és a Rózsavölgyi Szalonban is biztos koccintunk majd.

Csak kilencen voltak jelen

A Nemzet Színésze-választáson Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza vett részt. Törőcsik Mari és Máthé Erzsi nem tudott jelen lenni, ezért ők telefonon kapcsolódtak be. 

Kapcsolódó Cikkek