2020. március 30., hétfő
Zalán

Sport

Juhász Roland: Lesz élet a futball után

Van élet a futball után. Vagy legalábbis lesz, és ebben reménykedik Juhász Roland is. A MOL Fehérvár labdarúgócsapatának hátvédje az idény végén szögre akasztja a stoplist, de nem fél az új kihívásoktól.

Még nem érzi az alig néhány hete meghozott döntésének valós súlyát a 95-szörös válogatott játékos. Inkább, afféle feszült kíváncsiság munkálkodik benne, hogy milyen lesz az edzések, meccsek nélkül tölteni a mindennapokat.


– Azért az utolsó mérkőzéshez közeledvén biztosan gyorsabban fog verni a szívem. Az sem elképzelhetetlen, hogy könnyesre sikeredik a búcsú, de ezzel együtt várom az új kihívásokat – nyilatkozta a Lokálnak a 36 éves futballista, aki a 2016-os  Európa-bajnokság után is hasonló nehéz döntés hozott meg, amikor lemondott a további válogatott szereplésről. Mellesleg Juhász az utolsó előtti fordulóban, május 9-én köszön el a hazai közönségtől a Ferencváros ellen, bár utána lesz még egy NB I-es meccse Zalaegerszegen.

Persze később is fontos szerepet játszik az életében a sport, hiszen marad a klubnál. Annál is inkább, mert hét évet töltött a fehérváriaknál, és a továbbiakban is számítanak tapasztalataira a pálya szélén is. A jövőben pedig több időt fordíthat új szenvedélyére is.


– Tizenegy éves kislányom teniszezik, hetente háromszor viszem edzésre, így én is kedvet kaptam hozzá. Eleinte csak a bajnoki meccsek utáni levezetést szolgálta, de tavaly felkészült edző közreműködésével én is komolyabban belevágtam. Így sokszor a kislányom mellett ütögethetek a pályán.

 

 

Lakásban is utaznak

Kevesen tudják, de Juhász Roland komoly építőipari vállalkozást visz régi barátjával, korábbi játékostársával, Torghelle Sándorral. Nagyobb lakásokat újítanak fel az igényes vevők számára.

– Összeszokott csapattal dolgozunk, elsősorban Sanyié az irányítás, én egyelőre a háttérből segítem – mondta Juhász Roland.

Kapcsolódó Cikkek