2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Káosz Újbudán! Nagy veszélyt okoznak a szabálytalanul parkolók

Naponta ezren is elkövetnek olyan szabálysértést a budapesti, XI. kerületi Infopark területén, ami akár emberéletekbe kerülhet, ha valami baj történik, de még csak büntetést sem kapnak érte. Az önkormányzat mégsem tesz semmit – írja a Ripost.

A Járókelő blog fedezte fel, hogy a XI. kerületi Infopark területén lévő kis utcákban annak ellenére parkolnak egymás hegyén-hátán az autók, hogy ott tilos megállni, mivel tűzoltósági felvonulási terület.


Mint azt a Ripost a helyszínen tapasztalta is, az irodaházak közötti összes sétányon ez a helyzet, mégis, egyik autón sincs még egy mikuláscsomag sem, nemhogy kerékbilincs. Az épületekben több ezer ember dolgozik, de ha tűz ütne ki, egy tűzoltóautó, de talán még egy mentő sem férne el az így leszűkült utcákban. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a blogot arról tájékoztatta, hogy a szabálytalanul parkoló autók esetében nem ők, hanem a kerületi önkormányzat közterületfelügyelete rendelkezik hatáskörrel, nekik pedig több ízben jelezték már ezt a problémát.

Fotó: Ripost

A lapnak Kisdi Márk Máté, a Katasztrófavédelem szóvivője hangsúlyozta: nem véletlenül kérik nyomatékosan azt, hogy a tűzoltósági felvonulási területet hagyják szabadon.


„Mi mindig abban bízunk, hogy az embereknek fontos az öngondoskodás, és a maguk biztonsága érdekében betartják a szabályokat, de a rendbontók elszámoltatása nem a mi feladatunk” – tette hozzá a szóvivő. Megnyugtatott: az nem fordulhat elő, hogy szabálytalanul parkoló autó miatt ne oltsanak el egy tüzet, ilyen esetekben speciális elszállító autó érkezik a helyszínre, ami a szabálytalanul parkoló autókat elteszi az útból, ezzel azonban értékes perceket veszíthetnek adott esetben akkor, amikor ezen akár emberéletek is múlhatnak.

Fotó: Ripost

Kapcsolódó Cikkek