EUR: 359,07 Ft
CHF: 340,28 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

KDNP: Minél többen mondják el véleményüket a “börtönbizniszről”

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) bízik abban, hogy minél többen mondják el véleményüket a “börtönbizniszről” a márciusban tartandó nemzeti konzultáción – mondta Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten újságíróknak. Hangsúlyozta, hogy a “börtönbiznisz” a joggal való visszaélés, a bűnözőknek pedig nem pénzjutalom, hanem büntetés jár.

Vejkey Imre kifejtette: az Emberi Jogok Európai Bírósága olyan precedens ítéleteket hoz, amelyekkel “börtönbizniszt” támogatja Magyarországon.


A strasbourgi bíróság ezen ítéletei a törvénytisztelő magyar polgárok többségét rendkívüli módon felháborítják, mert míg ők “reggeltől estig” dolgoznak, addig a rabok munka nélkül, a többszörösét keresik a szabad polgárok jövedelmének. “Ez méltánytalan, igazságtalan, aláássa a magyar igazságszolgáltatásba vetett hitet” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: ez a joggal való gátlástalan és üzletszerű visszaélés, amit meg kell szüntetni.

Kiemelte: ezért van szükség a kártalanítások kifizetésének felfüggesztésére és a vonatkozó szabályozás teljes átgondolására.


A kormánypárti politikus megjegyezte: a hétfői parlamenti szavazás rávilágított arra, ebben az ügyben is csak a Fidesz-KDNP áll az igazság oldalán. Az ellenzéki pártoknak ugyanis egyike sem szavazta meg, hogy csütörtökön az Országgyűlés általános vitában tudja tárgyalni a “börtönbiznisz” azonnali leállításáról szóló törvényjavaslatot. Ebből úgy tűnik, az ellenzéki pártok igazságosnak tartják, hogy erőszakos bűnözők, gyilkosok, rablók milliomosként jönnek ki a börtönből.

A KDNP-s politikus úgy fogalmazott: bíznak abban, hogy a jövő hónapban kezdődő nemzeti konzultáción sokan elmondják a véleményüket a “börtönbizniszről”. Arról, hogy a “börtönbiznisz” milliárdos iparág-e vagy sem, és arról, rögzítsék-e, a jövőben “börtönbiznisz” iparága ne működhessen Magyarországon.

Vejkey Imre arról, hogy a törvényjavaslat vitájában az Országgyűlésben azt mondta, el kell gondolkodni a strasbourgi bíróság hatályának felfüggesztésén, az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásán, az MTI kérdésére közölte: saját véleményét fogalmazta meg ebben az ügyben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek