EUR: 336,21 Ft
CHF: 316,60 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Belföld

KerekMese: Milliók nézik a magyar házaspár meséit

A KerekMese alkotói álmodni sem mertek arról, hogy egyszer majd 752 ezer feliratkozójuk lesz a YouTube-on, ráadásul van olyan videójuk, amit 14 milliószor néztek meg a felhasználók. Mónika és férje, László a Lokálnak meséltek a kezdetekről, az azóta tartó népszerűségükről és a fájó bántásokról is.

Mónika és László

Vass Mónika illusztrátor és informatikus férje, Tavaszi László 2012-ben indították el a KerekMese csatornájukat, miután egyiküknek sem volt biztos anyagi forrásuk. A házaspár gyermekdalokat, mondókákat, meséket a Mónika által rajzolt figurákkal együtt tölt fel. A csatornának 752 ezer feliratkozója van, ezzel az egyik legnépszerűbb magyar YouTube-csatornák közé tartozik.


– Az elején álmodni se mertünk arról, hogy ilyen népszerűek lesznek a videóink. Sokáig győzködtem magam mire feltöltöttem az első animációt, mert féltem, hogy senkinek nem fog tetszeni. Én már attól is nagyon boldog voltam, amikor pár hét után 20 feliratkozónk volt – kezdte Mónika, aki férjével együtt ötletel, majd készíti el az egyedi animációkat.

– Nagyjából 4 hét mire egy videó elkészül. Igyekszünk az igényeknek megfelelő tartalmakat gyártani. Sok időt vesz el, de minden percét élvezzük. A feleségemnek az elejétől kezdve ez a főállása, másfél évvel az indulás után pedig én is otthagytam a munkámat, hogy kellő időt tudjak a csatornánkkal foglalkozni. A kettőnk fizetését is bőven fedezi a bevétel. Lenne igény arra, hogy bővítsük a KerekMesét egy gyermekruha- és játékmárkával, közönségtalálkozókkal, de ezt már a gyermekeink mellett nem tudnánk csak ketten csinálni. Több embert viszont nem szeretnénk bevenni, mert ez az egész pont attól működik jól, hogy mi csináljuk – tette hozzá László.


„Nem tanultam meg kezelni a negatív véleményeket”

A hatalmas népszerűség mellett persze a gyermekcsatornát is utolérik a negatív kommentelők, amit a pár nehezen visel. – Hét év után sem tanultam meg kezelni a negatív véleményeket. Nagyon megviselnek a csatornánkat ért bántások. Ilyenkor mindig azon agyalok mit csinálhatnék másképp, és miért kell egy ilyen aranyos dolgot így véleményezni. Szerencsére ez ritkán fordul elő, kilencven százalékban jók a visszajelzések – mondta Mónika.

Kapcsolódó Cikkek