EUR: 352,94 Ft
CHF: 334,21 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Sport

Kézilabda BL: Canellas kézilabdás hőskölteményt írt Szegeden

Csodát tett a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata a hét végén a Paris Saint-Germain elleni  sikerével. A hazaiak 16-22-ről fordítottak, és végül 32-29-re nyertek. A Szeged spanyol irányítója, Joan Canellas, tíz góljával oroszlánrészt vállalt a győzelemből.
Nem csoda, hogy a meccs végén önfeledten ünnepelt a szegedi publikum, és a  Sport Tv videomegosztókon is utolérhető közvetítését számtalanszor megnézték a szurkolók. Mellesleg a két csapat nyolcadszor találkozott egymással a nemzetközi kupákban, a Szeged négy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor nyert.

Joan Canellas, a Szeged irányítója nagyot játszott az EHF által a hét meccsének választott csúcsrangadón. Általában túlzás egy-egy játékosnak tulajdonítani a győzelmet, ezúttal azonban kivételt tehetünk: egyértelműen Canellas jelentette a különbséget.

“Azt hiszem, nagyon fontos szereplője volt a sikernek a szegedi közönség – nyilatkozta a MOL Csapatnak Canellas. – Frenetikus hangulatot varázsoltaka, ami minket feltüzelt, az ellenfelet pedig pont a legfontosabb pillanatokban bénította meg. Amilyen büszkén szurkoltak végig, olyan büszkék vagyunk mi is rájuk.”


Fotó: MOL-PICK SZEGED

“Az első félidőben nem játszottunk igazán jól, talán a nagy tét volt az oka, hogy a PSG sem hozta a legjobbját. Aztán a második félidő elején nagyon bekezdtek, és elmentek hat góllal… ezek azok a pillanatok, amikor előfordul, hogy a játékosok fejben elengedik a meccset, hiszen egy PSG erősségű ellenféllel szemben mínusz hatról felállni óriási feladat. Mi azonban, a hátunk mögött ezzel a csodálatos közönséggel, ezt nem tehettük meg. “Nem mondanám, hogy ez volt a legjobb meccsünk, de hogy a második félidő utolsó 20 perce a legjobb periódusa volt a MOL-Pick Szegednek, mióta itt vagyok, abban nincs vita– tette hozzá.

 

Fotó: MOL-PICK SZEGED

“Már nem az az elsődleges feladatom, hogy sok gólt lőjek, de nem tagadom, vasárnap nagyon jól éreztem magam a pályán. Ahogy az egész csapat, én is kerestem azokat a pillanatokat, amelyekbe bele lehet kapaszkodni, és szerencsére sikerült elkapnom a fonalat. Bevallom, az én önbizalmamnak is nagyon jót tett, hogy ilyen sok gólt tudtam szerezni” – mondta Canellas. “De természetesen nem az én érdemem a győzelem, hanem az egész csapaté, mert a hajrában mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Remélem, nem az marad meg a szurkolókban, hogy Joan tíz gólt lőtt, hanem az, hogy hatgólos hátrányból legyőztünk egy olyan brutálisan erős csapatot, mint a Paris Saint-Germain.”

 

 “Boldog vagyok, hogy tudtam segíteni a csapatnak egy ilyen fontos meccsen, de az, hogy most nekem jött ki így a lépés, csak azt jelenti, hogy jó sok olyan játékos kézilabdázik Szegeden, akiktől várható egy döntő teljesítmény. Vasárnap én voltam, jövő héten, Flensburgban pedig talán valaki más lesz” – tette hozzá vidáman Canellas.

 

A BL-csoport állása: 1. Barcelona (spanyol) 22 pont, 2. MOL-Pick Szeged 20, 3. Paris Saint-Germain 18, 4. Aalborg HB (dán) 13, 5. Flensburg-Handewitt (német) 11, 6. RK Celje PL (szlovén) 6, 7. Elverum HB (norvég) 3 (312-358), 8. PPD Zagreb (horvát) 3 (286-352)

Kapcsolódó Cikkek