2020. február 21., péntek
Eleonóra

Külföld

Kocsival szelte át Európát a magyar határnál tüntető migráns

Mégsem annyira kiszolgáltatottak és szegények, mint ahogy a baloldali sajtó beállította a múlt héten Tompánál tüntető migránsokat. Némelyikük közösségi oldalát nézve inkább egy kiránduláshoz vagy nyaraláshoz, mintsem heteken keresztül tartó nélkülözéshez hasonlítható a bevándorlók útja.

Nem mindenki menekül és nyomorog, aki Európa részvétére és pénzére ácsingózik. A Ripost utánanézett néhány olyan migránsnak, aki a múlt héten a tompai határnál azért tüntetett, hogy „legyen emberséges a magyar rendőrség, és engedje át szegény menekülteket Magyarországon”.  A közösségi oldalakon viszont ugyanezek a férfiak vidám tengerparti nyaralásra, kellemes kirándulásra emlékeztető posztokat tettek közzé az elmúlt hónapokban. Kocsikázás Isztambulban, nyaralás Görögországban, majd időzített érkezés a szerb–magyar határra, autóval – írja a lap.


Egyikük, S. Ali a képek tanúsága szerint bérelt autóval szelte át a Balkánt.

 

A férfi Görögországból is posztolt, ahol láthatóan élvezte az utazást, sőt még cigire és energiaitalra is telt neki.


Ő szintén nemrég érkezett Szerbiába, február 1-jén Zomborból közölte: „Megjöttek a férfiak!” Decemberben még Görögországból tett fel nyaralós képeket, egyiken sem úgy néz ki, mint aki éhezik és fázik: görög tengerparti étteremben vacsoráznak a barátaival, szelfiznek a tengerparton – írja a Ripost.

Mint ismert, január 28-án több tucat migráns próbált erőszakosan áttörni a kerítésen Röszkénél, február 6-án pedig több száz illegális bevándorló táborozott le éjszakára Tompánál, követelve, hogy nyissák meg a magyar határt. Mindkét kísérlet sikertelen volt, a magyar határőrök továbbra is védik Magyarországot és Európát az egyre fokozódó migrációs nyomással szemben.

Szándékosan küldték a magyar határra a migránsokat

A migránsokhoz olyan információk jutottak el, hogy a magyar határt megnyitották, érdemes erre jönni, ez azonban nem igaz – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Szerinte az embereket ezzel a hamis információval terelték a magyar határra, miközben azt kettős kerítés, korszerű technikai eszközpark, jelentős létszámú rendőr és katona, illetve a jogi határzár is védi. Bakondi szerint politikai nyomásgyakorlásról lehet szó.

Kapcsolódó Cikkek