2020. április 05., vasárnap
Vince

Külföld

Könnyek és fájdalom! Így búcsúzott Kobe Bryanttől felesége – Videó!

Tízezrek ünnepelték a helikopterbalesetben elhunyt NBA-legenda és kislánya életét Los Angeles városában. A megemlékezésen Vanessa Bryant egészen szívszorító búcsúbeszédet adott elő.

A január 26-án helikopter-balesetben elhunyt Lakers-sztár életét ünneplő, pályafutását beszédekkel és filmrészletekkel felidéző emlékünnepséget a Staples Centerben, húszezer ember előtt tartották. De a csarnok előtt is ezrek figyelték a kivetítőt, és városszerte sok helyen kisebb-nagyobb tömeg gyűlt össze, hogy együtt nézzék a közvetítést – számol be a Ripost.


A rendezvényen megemlékeztek Bryant kislányáról, a helikopteren vele lévő 13 éves Giannáról és a fedélzeten velük utazó másik hét elhunyt személyről is.

A tisztelgő ünnepség Bryant személyes életének és sportkarrierjének epizódjait felelevenítő filmmel kezdődött, majd Beyoncé énekelt (később fellépett Alicia Keys és Christina Aguilera is).


A megemlékezésen jelen volt a Lakers teljes jelenlegi csapata, az NBA sztárjai, köztük LeBron James, Michael Jordan, Shaquille O’Neal és Magic Johnson.

Az egybegyűltek – a Bryant életének epizódjait is felidéző beszédek közben – hol nevettek, hol könnyeztek. A három életben maradt lányukat immár egyedül nevelő özvegy, Vanessa Bryant is a könnyeivel küszködve, el-elfúló hangon mondott beszédet elhunyt férjéről és kislányukról, Gigiről:

„A legfantasztikusabb férj volt… A mindenem volt”- mondta sírva.

„Isten tudta, hogy nem lehetnek meg egymás nélkül ezen a Földön. Együtt kellett magához vinnie őket”- fogalmazott, majd elhunyt férjének üzenve azt mondta: „Bébi, te vigyázz a mi Giginkre!”.

A „Kobe és Gianna Bryant életének megünneplése” címet viselő rendezvényt nem véletlenül tartották február 24-én. Az özvegy kérése volt ez: a sportoló ugyanis 20 esztendőn keresztül, amíg a Los Angeles Lakers játékosa volt, a 24-es számú mezt viselte.

A mintegy kétórás ünnepség Bryant Oscar-díjas „Kedves kosárlabda!” című kisfilmjével ért véget.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek