EUR: 338,33 Ft
CHF: 318,75 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Kormánypártok: Mirkóczki Ádám teljesítménye polgármesterként értékelhetetlen

Eger polgármestereként első száz napjában Mirkóczki Ádám értékelhetetlen teljesítményt nyújtott – jelentette ki a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője csütörtökön a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Oroján Sándor úgy véli: semmi előremutató, pozitív fejlemény nem történt a városban az elmúlt 100 napban. “Mirkóczki Ádámnak (Egységben a Városért Egyesület) sikerült úgy polgármesternek lennie, hogy semmilyen városfejlesztési elképzelésről nem számolt be, semmiféle célt és fejlesztési stratégiát nem fogalmazott meg” – bírált.


Az új településvezető és csapata eddig adott és elvett, a probléma csak az, hogy saját maguknak adtak és az egriektől vettek el – fogalmazott.

Kifejtette: elvették a nyugdíjasok éves 5000 forintos támogatását, az iskolakezdők családjának 3000 forintos támogatását, a jégpálya ingyenes használatának lehetőségét az óvódásoktól és kisiskolásoktól. Legszembetűnőbb döntésük pedig az idegenforgalmi adó váratlan és minden szakmai egyeztetést mellőző megemelése volt az újonnan megalakult városi közgyűlés első ülésén – tette hozzá Oroján Sándor.


A frakcióvezető rámutatott: eközben Mirkóczki Ádám és az őt támogató képviselők tisztségeket és pénzt szavaztak meg önmaguknak. A polgármester tisztességtelen és arrogáns módon saját magának korlátlan felszólalási lehetőséget és időt is biztosított, míg a helyhatóságon belül kisebbségben lévő kormánypárti képviselőket korlátozza felszólalásaikban – jelezte.

Szólt arról is, hogy soha ennyi alpolgármester és önkormányzati biztos nem dolgozott egyszerre Egerben. Megjegyezte: a jelenlegi a megyeszékhely történetének legdrágább városvezetése. Oroján Sándor ugyancsak példátlannak nevezte, hogy az önkormányzati cégek ellenőrzésére hivatott 33 felügyelőbizottsági helyből a Fidesz-KDNP frakciójának egy sem jutott.

A politikus közölte: az említett okok miatt követelik az elmúlt 100 napban hozott intézkedések visszavonását. Egyúttal elvárják, hogy Eger önkormányzatának új irányítói, a helyi választók akaratát tiszteletben tartva, a Fidesz-KDNP képviselői számára megteremtsék az ellenőrzés, valamint a konstruktív munka feltételeit – húzta alá.

Martonné Adler Ildikó, a Fidesz egri szervezetének elnöke azt emelte ki: a helyiek döbbenten tapasztalják, hogy a Mirkóczki Ádám vezette városi közgyűlésben az elmúlt 4 hónapban “döbbenetesen agresszív és lekezelő” hangnem honosodott meg. Ezzel a polgármester elvette a helyiektől a közélet kulturáltságát, a mindennapok nyugalmát – értékelt.

Arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy semmilyen módon ne tűrjék el ezt a stílust, illetve a testületnek és a településnek segítsenek visszatérni a “normális mederbe”, a városépítő munkához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.

 • Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.