EUR: 344,73 Ft
CHF: 322,30 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Belföld

Kormánypártok: Mirkóczki Ádám teljesítménye polgármesterként értékelhetetlen

Eger polgármestereként első száz napjában Mirkóczki Ádám értékelhetetlen teljesítményt nyújtott – jelentette ki a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője csütörtökön a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Oroján Sándor úgy véli: semmi előremutató, pozitív fejlemény nem történt a városban az elmúlt 100 napban. “Mirkóczki Ádámnak (Egységben a Városért Egyesület) sikerült úgy polgármesternek lennie, hogy semmilyen városfejlesztési elképzelésről nem számolt be, semmiféle célt és fejlesztési stratégiát nem fogalmazott meg” – bírált.


Az új településvezető és csapata eddig adott és elvett, a probléma csak az, hogy saját maguknak adtak és az egriektől vettek el – fogalmazott.

Kifejtette: elvették a nyugdíjasok éves 5000 forintos támogatását, az iskolakezdők családjának 3000 forintos támogatását, a jégpálya ingyenes használatának lehetőségét az óvódásoktól és kisiskolásoktól. Legszembetűnőbb döntésük pedig az idegenforgalmi adó váratlan és minden szakmai egyeztetést mellőző megemelése volt az újonnan megalakult városi közgyűlés első ülésén – tette hozzá Oroján Sándor.


A frakcióvezető rámutatott: eközben Mirkóczki Ádám és az őt támogató képviselők tisztségeket és pénzt szavaztak meg önmaguknak. A polgármester tisztességtelen és arrogáns módon saját magának korlátlan felszólalási lehetőséget és időt is biztosított, míg a helyhatóságon belül kisebbségben lévő kormánypárti képviselőket korlátozza felszólalásaikban – jelezte.

Szólt arról is, hogy soha ennyi alpolgármester és önkormányzati biztos nem dolgozott egyszerre Egerben. Megjegyezte: a jelenlegi a megyeszékhely történetének legdrágább városvezetése. Oroján Sándor ugyancsak példátlannak nevezte, hogy az önkormányzati cégek ellenőrzésére hivatott 33 felügyelőbizottsági helyből a Fidesz-KDNP frakciójának egy sem jutott.

A politikus közölte: az említett okok miatt követelik az elmúlt 100 napban hozott intézkedések visszavonását. Egyúttal elvárják, hogy Eger önkormányzatának új irányítói, a helyi választók akaratát tiszteletben tartva, a Fidesz-KDNP képviselői számára megteremtsék az ellenőrzés, valamint a konstruktív munka feltételeit – húzta alá.

Martonné Adler Ildikó, a Fidesz egri szervezetének elnöke azt emelte ki: a helyiek döbbenten tapasztalják, hogy a Mirkóczki Ádám vezette városi közgyűlésben az elmúlt 4 hónapban “döbbenetesen agresszív és lekezelő” hangnem honosodott meg. Ezzel a polgármester elvette a helyiektől a közélet kulturáltságát, a mindennapok nyugalmát – értékelt.

Arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy semmilyen módon ne tűrjék el ezt a stílust, illetve a testületnek és a településnek segítsenek visszatérni a “normális mederbe”, a városépítő munkához.

Kapcsolódó Cikkek