EUR: 352,81 Ft
CHF: 334,00 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb XI.kerület XII.kerület XX.kerület XXI.kerület XXII.kerület XXIII.kerület

Közös tornával ajándékozták meg egymást a házaspárok

Házaspáros tornával ünnepelték a Valentin-napot Budafokon. A családjával a kerületben élő hatgyermekes édesanya, volt balerinaként rendszeresen tart tartásjavító tornát lakóhelyén és Újbudán kisiskolásoknak, kisgyermekes anyukáknak, felnőtt gyermekes szülőknek és nagymamáknak. A házasság hete alkalmából a tornázó hölgyek férjüket is elhozták, hogy a torna jótékony hatásával ajándékozzák meg őket.

– A férjemet szeretetből „hajtottam” a tornára, hogy őrizzem az egészségét, és hátha visszajön a harminc évvel ezelőtti kockahasa – mondta Marianna, aki eddig csak egyedül járt Hanna tornára. Hegedűs Katalin, Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész felesége is nagy lelkesedéssel számolt be élményeiről.


– Bandi is, én is zongorázunk, sokat ülünk a napi gyakorlások alkalmával, és ilyenkor nem feltétlenül figyelünk oda a helyes testtartásra. Hannától tanulom, hogy hogyan kell tudatosan javítani a gerinc, a hát és a vállak állapotát. Nagy szükségünk van a nyújtásra, természetes, hogy a férjemet is elhoztam a tornára.

Fülöp Mihály és felesége, Palotai Ágnes építészmérnökök, Misi emellett festőművész, verseket ír és zenél, Ági pedig a munkája és a háztartás mellett hobbiból hímez. Tornázni azonban együtt jár a házaspár.


– Mi ketten alapból is együtt járunk már jógázni, kondicionáló, SMR hengeres nyújtó-lazító tornára, de most örömmel csatlakoztunk ehhez a Valentin-napi házaspáros tornára Hannához. A közös tornával motiváljuk is egymást, ha egyikünk munka után hajlana rá, hogy ne menjen este tornázni, mert túl fáradt, a másik csak annyit mond: nem punnyadunk! És aztán hálásak is vagyunk, hogy nem lógtuk el, mert nagyon jót tesz. Jó az, ha anyu, apu is tornázik!

A házaspáros torna olyan jól bevált, hogy a jelenlévők megállapodtak, csütörtök esténként folytatják.

 

 

Hreblay Hanna másfél évtizedig az Opera balerinájaként járt edzés után nyújtó tornára Dévény Anna gyógytornász, művészitorna-szakedzőhöz, akitől nagyon sokat tanult, nagyon tisztelt és szeretett. Most hatgyermekes családanyaként gyerekeket és felnőtteket mozgat át, és mutatja meg, hogyan állíthatjuk gerincünket, izmainkat a saját egészségünk szolgálatába.

Hreblay Hanna (Fotó: Fodor Erika)

– Szeretném átadni a környezetemben élőknek mindazt, amit megtanultam. Egyre több a rossz tartású kisgyerek, akikből aztán gerincferdüléssel és egyéb csípő, térd és hátpanaszokkal küzdő fiatal lesz. A szülők korosztályáról nem is beszélve: az ülőmunka, a stressz nem tesz jót sem fizikai, sem lelki állapotunknak. A helyes testtartás megtanulható, begyakorolható, de senki sem tudja helyettünk csinálni. Mi azonban tehetünk róla, hogy jól legyünk. Ne feledjük a régi mondást, amely ma is igaz: Ép testben ép lélek, dolgozzunk rajta!

 

Hanna (középen) igazítja a hátát Misinek és feleségének, Ágának, akik együtt járnak tornázni is (Fotó: Fodor Erika)

Hegedűs Katica is örömmel tornázik Hannánál (Fotó: Fodor Erika)

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.