EUR: 357,75 Ft
CHF: 339,01 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Leállította az Országgyűlés a börtönbizniszt

Június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítás – döntött kedden az Országgyűlés. Budai Gyula fideszes képviselő szerint a baloldal a börtönbiznisz oldalán áll, falaznak a nyerészkedő baloldali ügyvédeknek, Soros-szervezeteknek és bűnözőknek. A szavazáson egy ellenzéki politikus sem támogatta a börtönbiznisz leállítását. 

A börtönbizniszről szóló keddi parlamenti szavazáson kiderült, hogy a baloldal ismét a bűnözők és a Soros-hálózat oldalán áll – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.


Budai annak kapcsán fejtette ki álláspontját, hogy sem Gyurcsányék, sem a szocialisták, sem a párbeszédesek nem szavazták meg a kártalanítások kifizetésének felfüggesztését. Az Országgyűlés 139 igen, két nem szavazattal, négy tartózkodás mellett elfogadta a Varga Judit igazságügyi miniszter által beterjesztett törvényt, amely a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében szükséges haladéktalan intézkedésekről szól.

A fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy a parlamenti szavazással megtették az első lépést a börtönbiznisz megállításához, felfüggesztik a kifizetéseket, de ez önmagában nem elég, új szabályozásra van szükség. Ráadásul a mostani egy ideiglenes döntés, a végleges szabályozás a nemzeti konzultáció után alakítható ki. Budai szerint a sorosisták támadása várható az intézkedés kapcsán.


– Minden fronton támadni fognak minket, hogy megvédjék magukat, és hogy tovább tudják folytatni a milliárdos iparágukat – mondta Budai, hozzátéve: a Fidesz azt kéri az emberektől, hogy a nemzeti konzultáció révén adjanak felhatalmazást az intézkedésekhez, valamint a véleményüket is mondják el.

A politikus arról is beszámolt, hogy a konzultáció egyik kérdése az lesz, támogatják-e vagy ellenzik a magyarok az ilyen kártérítési perek lehetőségét. A másik pedig az, hogy az ilyen kártérítési pénzek az elítéltekhez vagy az áldozatokhoz jussanak-e el.

Köztudott, hogy a baloldali pártok még azt sem szavazták meg, hogy az Országgyűlés egyáltalán napirendre vegye a börtönzsúfoltságra hivatkozó kártalanítások leállításáról szóló előterjesztést.

Kapcsolódó Cikkek