EUR: 336,62 Ft
CHF: 316,47 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Program

Ma lesz a A Dal 2020 első válogatója!

Ma este lesz A Dal 2020 első válogatója, a Duna Televízió és a Duna World csatorna tíz produkciót láthatnak a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban.

Az első válogatóban a Fatal Error (daluk címe: Néma), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág), a Muriel (Kávés), Varga Szabolcs (Pillanat), a Zaporozsec (Találj rám), YA OU (Légy valaki másnak), Pál Dénes (Készen állsz), a HolyChicks (Pillangóhatás), Nagy Bogi (Maradok) és a Talk2night (Veled minden) lép színpadra.


A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi.

Idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét sms-szavazáson keresztül, de az elmúlt évekhez képest ebben változás történik és még nagyobb szerepük lesz a dalválasztási folyamatban.


A válogatókban a zsűri közvetlenül elhangzásuk után véleményezi és pontozza a dalokat 1-től 10-ig, a pontozótáblát azonban csak az utolsó dal elhangzása után mutatják be és akkor kezdhetnek a nézők tíz percen keresztül sms-ben szavazni a tíz dalra. A tizedik perc végén a szavazás megáll és a legkevesebb voksot kapott dal automatikusan kiesik a versenyből. Utána a még versenyben lévő 9 dal közül a zsűri is kiejt egyet. Ezután folytatódik a bent maradt 8 dalra a szavazás, a nézők öt percen keresztül sms-ben adhatják le további voksaikat. A nézőktől kapott szavazatok alapján kialakult sorrendet a lezáráskor pontszámokká váltják és ez hozzáadódik a zsűritől kapott pontokhoz. Az így legtöbb pontot kapó 6 dal kerül az elődöntőbe. Ha a pontozás során holtverseny alakul ki, a zsűri szótöbbséggel dönt a továbbjutó dal(ok)ról.

Az első válogató extra produkcióját a zsűritagok mutatják be, különleges meglepetéssel készülnek a nézőknek.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

Az adás után, 21 óra 45 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetővel, Forró Bencével és Lolával.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján – www.mediaklikk.hu/adal -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Kapcsolódó Cikkek