EUR: 338,33 Ft
CHF: 318,75 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Megint baj van Gyurcsány vagyonnyilatkozatával

Úgy tűnik Gyurcsány Ferenc nem egy pénzügyi zseni, ugyanis nagyjából egymilliárd forint hiányzik – a számok alapján – a vagyonából. A Demokratikus Koalíció elnökének vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy az európai parlamenti képviselő feleségének 200 millió forintot utalt.

Először a Világgazdaság vette észre, hogy valamivel több mint 1 milliárd forint útja tisztázatlan Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozataiban. A lap szerint a DK elnökének vagyona csaknem 1,1 milliárd forinttal csökkent, vagyis havonta 23 millió forintot költhetett az elmúlt négy évben. Az Altus Portfóliókezelő Kft.-től összesen több mint 1,9 milliárd forint osztalékot vett fel négy év alatt.


A Ripost szerint nehezen követhető, hogy hova kerültek százmilliós összegek. A lap szerint Gyurcsány bőkezű volt Gyurcsánynéval, átrakott az ő számlájára 200 millió forintot, vagyis Dobrev Klára naponta 548 ezer forintot is költhet, ha úgy tartja a kedve. A családi villára, amelyet zsidóktól koboztak el, aztán ávós központként is működött, Gyurcsány 100 millió forintot különített el felújítás céljára.

Fotó: Lokál

Gyurcsányék a kötcsei vidéki házukra is elvertek 100 milliót, ugyanis a luxusnyaraló mellé még egy házat építettek. Ezenkívül a rokonok is jól jártak, ugyanis egy év alatt 70 milliót szórt el rájuk a DK bőkezű elnöke, vagyis naponta több mint 190 ezer forintot. Ebben nincs benne az a 80 millió, amelyből nyilvánvalóan luxuslakásokat vett első házasságából származó gyerekeinek. De Gyurcsány 70 millió forintot áldozott arra is, hogy civil szervezeteket támogasson.


A vagyonnyilatkozatba bekerült egy ingatlanvásárlás is, de csak egy 225 millió forintos foglaló. Kérdés, ha ennyi a foglaló mennyi lesz majd az újabb luxusingatlan végső értéke?

150 millió a bécsi számlán

Gyurcsánynak már korábban is meggyűlt a baja a vagyonnyilatkozataival. 2018-ban kiderült ugyanis, hogy 2017-re vonatkozóan elfelejtett beszámolni arról, hogy több mint 150 millió forintot tartott az év elején az osztrák Schoellerbank AG bécsi fiókjánál vezetett számláján. A Schoellerbank AG egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik a Lajtán túl, úgy tudni, hogy ez az osztrák milliárdosok kedvenc pénzintézete. Amikor kiderült a dolog, Gyurcsány azt mondta, hogy ő európai polgár ott tartja a pénzét, ahol akarja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.

 • Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.