2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Megnyílt a 27. FeHoVa kiállítás Budapesten

Ünnepélyesen megnyitotta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozóját, a 27. FeHoVát csütörtökön, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A miniszterelnök-helyettes köszöntő beszédében kiemelte egyebek mellett az ésszerű és életszerű fegyvertörvény megalkotása érdekében tett intézkedéseket, a vadászati örvényt, valamint a jövőre Magyarországon megrendezésre kerülő vadászati világkiállítást.


Nagy István agrárminiszter szerint a magyar vadász és horgász tradíciók mélyen gyökereznek kultúránkban, ezek a hagyományok a természet iránti alázatból, valamint az ősök iránti tiszteletből születnek. A szaktárca szeretné, ha a természet iránti tiszteletet és szeretetet mindenki elsajátítaná, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti nevelésre, a megfelelő tájékoztatásra – fűzte hozzá.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az idei FeHoVa a korábbiakhoz hasonló színvonallal várja az érdeklődőket. A már bevált, népszerű programelemeket megtartották: ismét lesznek különleges trófeabemutatók, óriás akvárium és horgászsuli a gyerekeknek, kutyakiállítás, és immár másodjára rendezik meg a preparátor versenyt.

Újdonságként említette a Fekete István emlékkiállítást, amellyel a vadászíró halálának 50. évfordulójára emlékeznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.

 • Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.