EUR: 334,70 Ft
CHF: 315,13 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Miért mondanak fel az emberek?

Mai napig messze a leggyakoribb állásváltó ok a hülye főnök és csak ezután következik az összes többi – állítja Baráth András elhelyezkedési tanácsadó. Azt is elmondta, mit érdemes megpróbálni, mielőtt végleg felmondanánk.

Profimedia

  • Ha hülye főnök

– Nem tudom ezt szebben mondani, és nem is akarom, mert ha egy ember odáig jut, hogy a főnöke miatt nincs maradása, akkor ott már nem pusztán vezetői bakiról van szó – vallja Baráth András. – Általában két eset szokott előfordulni: szakmailag nem jó a főnök, hangulatember, ráadásul egyeseknek eltűr bizonyos dolgokat, másoktól viszont erőn felüli teljesítményt kér számon. A másik, amikor olyan ellenszenv van két ember között, hogy  úgy tűnik, mintha csak a rosszindulat vezérelné a főnököt. Ha még nem alakult ki visszafordíthatatlan személyes ellentét, akkor  adjunk magunknak például próbaidőt, amikor  tiszta lapot nyitunk felé. Ha észreveszi és értékeli a főnök ezt az erőfeszítést, akkor akár jó irányba is változhat a viszony.


  • Amikor nincs önállóság

– Az a  második leggyakoribb váltási ok, ha valaki úgy érzi, nincs érdemi ráhatása a munkájára: nem ő dönti el, hogyan szervezi a napjait, mit és hogyan csinál, mennyi időt szán egy-egy feladatára, dolgozhat-e adott esetben home office-ban, vagyis teljes kiskorúságban tartják a munkahelyén. Ilyenkor érdemes először a főnökkel átbeszélni, hogyan lehetne ezen a felálláson változtatni.

  • Ha rossz a csapat

– Ki tud hosszútávon olyan helyen dolgozni, ahol rossz a munkahelyi légkör, nincs összetartás, állandóan megy a furkálódás? Sokszor előfordul, hogy egy egyébként jól működő csapatban van valaki, akivel nehezebben lehet kijönni. Nehéz ilyenkor a főnöktől segítséget kérni anélkül, hogy ne tűnjön panaszkodásnak. Jobb stratégia először a csapaton belül megpróbálni változtatni: jobban bevonódni, közösséget építeni, tisztázni a konfliktusokat, túllépni az egón.


  • Amikor kevés a fizetés

– A pénz csak akkor válik igazi váltó okká, ha egy szakember messze a piaci átlag alatt keres. Érdemes ezt első körben a közvetlen vezetővel egyeztetni, bértárgyalást kezdeményezni. Nem úgy elővezetve, mint egy ultimátumot, de igenis tanácsot kérni tőle, közösen megoldást keresni. Ha viszont nincs erre nyitottság a cégénél,  akkor mindenki számára teljesen érthető a váltás.

Kapcsolódó Cikkek