EUR: 363,84 Ft
CHF: 344,57 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Belföld

Nagyszabású akció a fővárosban! Ezért cselekszik a rendőrség – Videó!

472 autót és utasát ellenőrizték Újpesten és a XV. kerületben a fővárosi rendőrök, akik nagyszabású akciót tartottak, hogy lefüleljék az illegális gyorsulási versenyeket és az ittas sofőröket.

A XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei, akik a IV., a X. és a XV. kerületi Rendőrkapitányság rendőreivel, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztállyal, a XIII. kerületi Közterület Felügyelettel, a XIII. kerületi Polgárőrséggel, valamint a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve komplex ellenőrzést végeztek a sofőrökön és a járműveken is.


Vizsgálták a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságát, a biztonsági öv használatát. Az akció keretén belül vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását, és azt, hogy a jármű a körözési rendszerben szerepel-e – írja a police.hu.

Az egyenruhások 23 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 14 autós ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Ezzel egyidejűleg a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében, finn módszeres ellenőrzést végeztek Óbudán. A rendőrök összesen 550 embert ellenőriztek, akik közül két főt előállítottak ittas járművezetés miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszatérő ellenőrzéssel a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a „jogellenes gyorsulási futamok” visszaszorítására.    ​

Kapcsolódó Cikkek