2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Belföld

Nemzeti konzultációt indít a kormány

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi frakcióülésén – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint a kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.


Orbán Viktor véleménye szerint a kabinet az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és „közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét”.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a kormányfő most fő témaként azt a problémát fogalmazta meg, hogy „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”. Erről a magyar embereket is meg kell kérdezni – hangoztatta.

– Szinte minden üggyel kapcsolatban megjelennek a „magukat jogvédőnek nevező”, külföldről finanszírozott szervezetek, amelyek az elkövetők jogai mellett állnak ki, nem az áldozatok jogai mellett – fogalmazott Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tegnapi kormányinfón.

Hozzátette, a kormány a témaköröket határozta meg, a konkrét kérdésekről a jövő héten születik döntés. A konzultáción várhatóan kilenc kérdést tesznek fel az embereknek; a tervek szerint március közepétől érkezhetnek meg az ívek a háztartásokba.

A tárcavezető szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén ismerteti a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének részleteit.

Kapcsolódó Cikkek