EUR: 344,96 Ft
CHF: 320,32 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Nyomozást indítottak Niedermüller ellen

Közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter rasszista kijelentésével kapcsolatosan.

Mint ismert, Niedermüller Péter, a DK politikusa és a VII. kerület polgármestere rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. Emiatt jelentette fel a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

MTI/Szigetváry Zsolt

– Bízunk abban, hogy a faj, nem, illetve szexuális beállítottság alapján uszítók ideológiai színezettől függetlenül elnyerik méltó büntetésüket – olvasható a szervezet közleményében.

A politikus kijelentései miatt korábban tüntetést is szerveztek a fővárosban, ahol több ezren követelték a polgármester lemondását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.