EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Pénzt vett el az egyházaktól Gyurcsány embere

Jelentősen csökkentette Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere a kerületben működő vallási közösségeknek szánt támogatás összegét – írja az Origo.

A portál emlékeztet, hogy a VII. kerületi önkormányzat majdnem 10 éve rendszeresen támogatja anyagilag a városrészben működő vallásos közösségeket. Az erre a célra szánt összeg 2019-ben 45 millió forint volt, amit a kormánypárti kerületvezetés arányosan osztott szét az erzsébetvárosi felekezetek között. Az idei költségvetésben viszont az önkormányzat nem növelte, hanem jelentősen csökkentette az egyházaknak szánt támogatást: 45 millió forintról, 30 millióra.


Vattamány Zsolt, a kerület volt fideszes polgármestere az Origónak elmondta, hogy az önkormányzat kasszájából gond nélkül jutna a támogatásokra, ugyanis az előző városvezetés 10 milliárd plusszal adta át az önkormányzatot.

A lépés beleillik Niedermüller Péter vallásellenes politikájába, hiszen korábban hatalmas botrányt váltott ki, hogy rémisztő képződményeknek nevezte a keresztény, fehér heteroszexuális férfiakat és nőket.

Kapcsolódó Cikkek