EUR: 352,95 Ft
CHF: 334,14 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb XIX.kerület

Sérthetetlen a baloldal kommunikációs büdzséje

Nem engedte a baloldali többség, hogy az évről évre folyamatosan emelkedő kommunikációs kiadások terhére pluszforrást kaphassanak a kispesti óvodák és bölcsődék, vagy épp a polgárőrök. A Fidesz–KDNP-nek azonban sikerült elérnie, hogy táborozási támogatást kaphasson a fogyatékossággal élőket segítő Gyöngyszemek Alapítvány.

Gajda Péter polgármester inkább magát reklámozza, mint a kerület fejlődését támogatná?
( Fotó: Sáfár Tibor)

Sikeres lobbi

Dódity Gabriellának (Fidesz–KDNP) sikerült elérnie, hogy egymillió forintot kaphasson nyári táborok szervezésére a kispesti értelmi fogyatékossággal élőket és családjaikat segítő Gyöngyszemek Alapítvány, ám Gajda Péter (MSZP) ezt csak akkor volt hajlandó támogatni, ha nem a kommunikációs költségvetésből csoportosítják át ezt a forrást, hanem az általános tartalékból.

A jobboldali képviselők javaslatára végre elkészülhet egy többéves, a sok helyen kritikus állapotú kispesti járdák és utak felújítására irányuló átfogó programtervezet.

Nem szavazta meg a képviselő-testület baloldali többsége a Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselők arra irányuló javaslatát, hogy pluszforrást kaphassanak a kispesti óvodák, pedig a 35 millió forintos játékvásárlás eltörpül a városrész vezetésének saját kommunikációs csatornáira fordított, évről évre növekvő kiadásaihoz képest.


A kerület költségvetésének múlt héten tartott tárgyalásán szintén nem támogatta a baloldal, hogy Kispest közbiztonságának javítása érdekében a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület hárommillió forintos támogatást kaphasson. A jobboldali képviselők ezekre a célokra a sajtó- és kommunikáció büdzséjéből csoportosították volna át a megfelelő összegeket, ezeken kívül szerették volna elérni, hogy az önkormányzat kezdjen bele a Vonás utcai óvoda udvarának teljes körű felújításába, vagy a többi kerületi oktatási intézményhez hasonlóan az Ady Endre Református Általános Iskola is  részesülhessen egymillió forintos támogatásban.

Dódity Gabriella próbált a baloldali önreklámozás összegéből a kerület fejlesztésére átcsoportosítani
( Fotó: Sáfár Tibor)

− Látszik, nagyon vigyáz a baloldal a kommunikációs büdzsére, amely az elmúlt években folyamatosan emelkedett, és már milliárdos nagyságrendű forrást emésztett fel − nyilatkozta lapunknak Dódity Gabriella.


Szemet hunytak a jogszerűtlenség fölött?

Már hónapok óta jogcím nélkül használják (fotó: kispest.info)

A baloldali többség szintén megszavazta, hogy pályáztatás nélkül vehesse bérbe a fővárosi támogatással újjáépült Wekerlei Kispiacon létesített közösségi helyiséget az Átalakuló Wekerlei Közösségi Szövetkezet, amely egyébként már hónapokkal ezelőtt jogcím nélkül birtokba is vette a helyiséget. Az Átalakuló Wekerle egyébként már több programot, köztük zárt körű rendezvényt is tartott ebben a helyiségben. Tehát egy alapvetően jogszerűtlenül indult helyzetet utólagosan ilyen módon igyekezett helyrehozni a baloldali városvezetés, a Fidesz–KDNP képviselői nem vettek részt a szavazáson. Dódity Gabriella elmondta, minden civil kezdeményezést támogatnak, de nem lenne szabad kirekeszteni a közösségi helyiség használatának lehetőségéből a többi wekerlei civil szervezetet. Hangsúlyozta: a jogszerűtlen állapottal azonban nem értenek egyet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.