2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Sorosék védik a pakisztáni mészárost

A Soros-szervezetek miatt kis híján szabadon kellett engedni egy gyilkosságokért és rablásokért Pakisztánban elítélt migránst, akit még 2017-ben fogtak el a magyar hatóságok a kerítésnél. Ahmed Z. ügye megvilágítja a „menekülteket segítő jogvédő szervezetek” tevékenységének visszásságait.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2017. október 24-én fogtak el a déli határ közelében egy migránscsoportot. Köztük volt Ahmed Z. is, akiről kiderült, hogy szerepel a nemzetközi körözési listán, Pakisztán nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, egyebek mellett többszörös emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – írja a Magyar Nemzet.


Ahmed Z.-t kiadatási őrizetbe vették, és egy őrzött szállásra vitték a kiadásáig, ott vette fel vele a kapcsolatot a Soros Györgyhöz köthető Helsinki Bizottság egyik aktivistája, aki képviselte őt a menekültstátus iránti kérelme ügyében. A férfit hazájában csak „mészárosként” emlegetik, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal többször el is utasította a férfi menekültügyi kérelmét, ezért a Helsinki Bizottság a strasbourgi emberi jogi bíróságon perelte be a magyar államot.

Ekkor a strasbourgi bíróság a Helsinki Bizottság javára döntött, és újabb menekültügyi eljárásra kötelezte Magyarországot. Emiatt azonban lejárt a kiadatási őrizet határideje, és a pakisztáni mészárost szabadon kellett volna engedni. A kiadatási eljárás a Soros-féle jogvédők és a strasbourgi bíróság közbenjárása miatt még nem fejeződött be, így a kiadatást kérő állam egyelőre nem tudja lefolytatni a büntetőeljárást.


Polt Péter legfőbb ügyész döntése szerint a férfit a menekültügyi helyzete mellett is eljárás alá lehet vonni azokban az ügyekben, amelyek mind a magyar, mind a pakisztáni törvények szerint büntetendők.

Tehát a Soros-féle jogvédők és a strasbourgi bíróság addig húzta az időt, amíg kis híján szabadon kellett engedni a magát menekültnek hazudó többszörös gyilkost. A magyar legfőbb ügyész döntése ezt akadályozta meg, így múlt pénteken elkezdődhetett végre a gyilkos migráns magyarországi büntetőügye. Ennek keretében vasárnap a bíróság letartóztatta a férfit.

Ahmed Z.-nek többek között többszörös gyilkosságért, zsarolásért és rablásért kell felelnie. Ha Magyarországon ítélik el, tényleges életfogytiglan várhat rá.

Kapcsolódó Cikkek