2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Sport

Super Bowl – Másodszor bajnok a Kansas City

A Kansas City Chiefs nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 54. Super Bowlt. Az Amerikai főcsoport (AFC) bajnoka 31-20-ra győzte le a Nemzeti főcsoport (NFC) legjobbját, a San Francisco 49ers együttesét.

EPA/TANNEN MAURY

A Kansas története második bajnoki címét szerezte, 1970 után, azaz 50 év elteltével ért újra a csúcsra. Az első pontokat a San Francisco tette fel a táblára egy mezőnygól formájában, de a Kansas azonnal válaszolt. A második negyed egy 49ers-labdavesztéssel kezdődött, de a kaliforniaiak támadójátéka hamar feltámadt, elsősorban kiváló futásokkal jutott el ellenfele térfelének végéhez. A második félidő első támadását a 49ers vezethette, és Robbie Gould második mezőnygóljával átvette a vezetést, majd Fred Warner halászta le Mahomes passzát a félpályánál. A negyedik negyedben a Chiefs védelme gyorsan leparancsolta a pályáról a rivális támadóit, a 49ersnek mindenképpen touchdownra volt szüksége a hátralevő három percben. A friscóiak támadása másfél perccel a vége előtt elhalt, majd jött újra Willams, aki egy 38 yardos futott touchdownnal eldöntötte az összecsapást.


– Soha nem veszítettük el a hitünket, ez a legfontosabb dolog – nyilatkozta a Foxnak Patrick Mahomes, az NFL történetének legfiatalabb játékosa (24 évesen és 138 naposan), aki egyszerre lett MVP- és Super Bowl-győztes. – Ez az, amit egész évben hirdettünk. Örülök, hogy a srácok végig harcoltak, és hogy megtaláltuk az utat ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.

– Nehéz most bármit is mondani – idézi a Yahoo! Jimmy Garoppolót, a 49ers irányítóját. – Sosem éreztem még ilyet, nem is tudom szavakkal leírni. El kell ismernünk, a Chiefs nagyszerűen zárta a meccset.


 EPA/TANNEN MAURY

Kapcsolódó Cikkek