EUR: 334,24 Ft
CHF: 314,57 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Szájmaszkos szurkolók a lelátón

Az autógyártásra, az olajárak alakulására, de még a sporteseményekre is hatással van a Kínából kiinduló, egyre több halálos áldozatot követelő koronavírus terjedése. Az alábbiakban a fertőzés sportéletre gyakorolt hatásait vettük górcső alá.

A legtöbben a tokiói olimpia miatt aggódnak. A rendező Japán és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint nincs a játékok törlésére vonatkozó terv. Igaz, néhány kvalifikációs versenyt elhalasztottak vagy lemondtak, illetve például a Nankingba tervezett női futballselejtezőt Sydney-be tették át, a női kézilabdában pedig Kína helyett Kazahsztán vesz részt a márciusi győri kvalifikációs tornán. Abe Sinzó japán miniszterelnök szerint a kormány mindent elkövet azért, hogy a járvány ne veszélyeztesse a játékokat.


MTI/EPA/LUSA/Tatiana Lages

A kínai asztalitenisz-válogatott kényszerből Dohában edzőtáborozik. Február elejétől mintegy harminc kínai játékos edz Katarban. A kínai szövetség úgy döntött, hogy a játékosok egyelőre nem térnek haza, mert félő, hogy az utazási korlátozások miatt esetleg nem tudnak a későbbi versenyeken részt venni.

Szájmaszkot kell viselniük a nézőknek az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája mai, koreai, Jeonbuk–Jokohama nyitómérkőzésén. Az intézkedésről a kontinentális szövetség, az AFC döntött. A szurkolókat a bejáratnál ellenőrzik, és akinek 37,5 foknál magasabb a testhőmérséklete, nem engedik be. Az AFC a 32-es mezőny három kínai klubjának találkozóit elhalasztja áprilisra és májusra.

Még nincs ismert gyógymód

Tarik Jasarevic, az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szóvivője szerint még nincs ismert gyógymód a vírus ellen. Egy kórokozó elleni védőoltás kidolgozása és tesztelése éveket vehet igénybe. A koronavírus elleni védőoltás legkorábban júniusban kerülhet abba a stádiumba, hogy embereken is kipróbálják. A tízmilliós Vuhan a gócpontja a december 31-én kezdődött járványnak, amely azóta több mint 20 országba jutott el. Eddig több mint ezer halottja van Kínában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.