2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Sport

Szávay Ági újra nagy versenyen jut szóhoz

Szávay Ági újra nagy versenyen jut szóhoz. Igaz, nem a pályán, az egykori kiváló teniszező a budapesti Fed-kupa-döntőnek, a világ legrangosabb női teniszcsapatversenyének nagykövete.

A játék már szóba sem jöhet az egykor a világranglistán 13. helyen szereplő Szávay számára. Túlságosan sokat kínlódott teniszezés közben, gyakorlatilag 18 éves kora óta állandóan derékfájdalmak gyötrik. Nem véletlenül hagyta abba ígéretesen induló profi karrierjét már 24 évesen.


Prága, 2010. július 17.
A 7. helyen kiemelt magyar SZÁVAY Ágnes biztatja magát a cseh Lucie Hradecka elleni mérkőzésen a prágai salakpályás női tenisztorna elődöntőjében 2010. július 17-én. Szávay 6:2, 6:4 arányú győzelemmel jutott a döntőbe.
(MTI/EPA/Filip Singer)

– Nincs különösebb hiányérzetem – árulta el a Lokálnak a teniszező. – Ezért is mondtam igent szinte azonnal a Nemzeti Sportügynökség felkérésére. Ráadásul tetszik a feladat, nem csak afféle „biodíszletnek” kellünk, Kapros Anikóval és Temesvári Andreával rendesen kivesszük a részünket a mindennapos szervező-, előkészítőmunkából.

Néhány napja, a Szépművészeti Múzeumban tartott sorsoláson nosztalgikus érzés kerítette hatalmába, kicsit furcsa volt „kívülállóként” néznie az eseményt.


– Sokszor megkérdezik, nem fáj-e a szívem a korán befejeződött pályafutásom miatt. Egyrészt számomra megkönnyebbülés volt, hogy nem kellett tovább szenvednem, másrészt pedig hiszek abban, hogy minden okkal történik. Mindenesetre azzal, hogy három évig Budapesten vendégeskedik a Fed-kupa, bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak az eseményre, és ezáltal sok fiatal kedvet kap ehhez a csodás sportághoz. Ráadásul olyan világsztárokat láthatnak majd a szurkolók, akikkel Magyarországon más alkalommal nem lehetne találkozni. Kell ennél több?

 

A csoport: Magyarország, Franciaország, Oroszország

B csoport: Ausztrália, Fehéroroszország, Belgium

C csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Szlovákia

D csoport: Csehország, Németország, Svájc

A magyar csapat április 14-én 17 órakor Franciaország ellen kezd a Papp László Budapest Sportarénában, majd másnap ugyanebben az időpontban az oroszokkal folytatja.

Kapcsolódó Cikkek