EUR: 338,33 Ft
CHF: 318,75 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Százmilliókat talicskázott ki frakciójából a Jobbik

Több száz millió forintot költött el a Jobbik parlamenti frakciója a 2018-as választások óta. A szerződések szerint az ellenzéki párt majdnem kétszer annyit költött el, mint a közel hatszor akkora Fidesz frakció.

A Jobbik tavaly még rendkívüli kongresszuson foglalkozott a saját megszűnésével, ugyanis az Állami Számvevőszék 270 millió forintos büntetést szabott ki a még az egy évvel korábbi bírságával is tartozó ellenzéki pártra. Az Országgyűlés Hivatalától kapott működési keretből a Jobbik parlamenti frakciója ugyanakkor szinte még abban az évben visszaszerezte az összeget, az új parlamenti ülésszak kezdete óta pedig már több mint 380 millió forintot költött el.MTI/Soós Lajos

A HVG által megszerzett jobbikos szerződésekből kiderült, hogy a 21 képviselővel rendelkező frakció a legtöbb pénzt veri el, majdnem kétszer annyit költött el, mint a közel hatszor akkora Fidesz frakció.

Nagyon jól járt például a párthoz közeli Iránytű Politikai és Gazdaságkutató Intézet, amely 145 millió forintot kapott. Érdekesség, hogy nem cégek jártak a legjobban a Jobbikhoz köthető megbízásokkal, hanem magánszemélyek. A HVG szerint az ellenzéki frakciónál összesen 246 ilyen szerződés szerepelt az összesítésben, igen magas, 182,3 millió forintos összértékkel.


Staudt Gábor volt országgyűlési képviselő ügyvédi irodájának például 4,45 millió, Farkas Krisztián sajtófőnöknek 6,92 millió jutott.

 

Ezekre költöttek:

Magánszemélyeknek utalt összeg – 182,3 millió forint

Iránytű Politikai és Gazdaságkutató Intézet – 145 millió forint

Jogi tanácsadás – 27 millió forint

Tanácsadás – 25,9 millió forint

Kommunikációs tanácsadás –  24 millió forint

Facebook-oldalak, videók és fotók – 18+4 millió forint

Tolmácsolás – 20 millió forint

Ügyvédek – 18 millió forint

Tanulmányi támogatás – 7,8 millió forint

Tavalyi évadnyitó esemény – 3,2 millió forint

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.

 • Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.