EUR: 344,76 Ft
CHF: 319,28 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Extra

Szerepelj Európa legnagyobb közösségi passiójátékában!

2020-ban a Papp László Budapest Sportarénában a 2020 önkéntes részvételével megrendezendő Passió 2020, Európa legnagyobb passiójátékává válhat.

Az Aréna 30×80 m-es küzdőtere színpadtérré alakul át, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit, a 2020 korhű jelmezes közreműködő segítségével, egy 70 perces passiójátékban mutatják be. Az önkéntes szereplők az egykori Jeruzsálem népét, római katonákat, a főtanács tagjait, a tanítványokat és a passió összes mellék és főszereplőjét jelenítik meg.


Február 26-ig önkéntes szereplőket toboroznak, melyre a passio2020.hu weboldalon lehet jelentkezni.

A jelentkezéshez nem szükséges előzetes színjátszó tapasztalat. Amire azonban minden résztvevőnek szüksége van, az az előadás és témája iránti elköteleződés, illetve a szándék, hogy ebben a nagy színjátszó közösségben élje meg a közös játék örömét. A szervezők boldogan fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését vállalják.

A fellépők számára a próbákon és a helyszínen korhű jelmezeket biztosítanak. Várnak családokat, baráti társaságokat, imacsoportokat és plébániai közösségeket is!

A jelentkezés alsó korhatára 12 év.

A Passió 2020 mindezek mellett olyan egyedülálló mű a magyar színjátszásban, Európa és a világ passiójátszásában, amely méltán válhat példaértékűvé az egész kontinensen.

Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek