EUR: 345,18 Ft
CHF: 320,35 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Extra

Szerepelj Európa legnagyobb közösségi passiójátékában!

2020-ban a Papp László Budapest Sportarénában a 2020 önkéntes részvételével megrendezendő Passió 2020, Európa legnagyobb passiójátékává válhat.

Az Aréna 30×80 m-es küzdőtere színpadtérré alakul át, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit, a 2020 korhű jelmezes közreműködő segítségével, egy 70 perces passiójátékban mutatják be. Az önkéntes szereplők az egykori Jeruzsálem népét, római katonákat, a főtanács tagjait, a tanítványokat és a passió összes mellék és főszereplőjét jelenítik meg.


Február 26-ig önkéntes szereplőket toboroznak, melyre a passio2020.hu weboldalon lehet jelentkezni.

A jelentkezéshez nem szükséges előzetes színjátszó tapasztalat. Amire azonban minden résztvevőnek szüksége van, az az előadás és témája iránti elköteleződés, illetve a szándék, hogy ebben a nagy színjátszó közösségben élje meg a közös játék örömét. A szervezők boldogan fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését vállalják.

A fellépők számára a próbákon és a helyszínen korhű jelmezeket biztosítanak. Várnak családokat, baráti társaságokat, imacsoportokat és plébániai közösségeket is!

A jelentkezés alsó korhatára 12 év.

A Passió 2020 mindezek mellett olyan egyedülálló mű a magyar színjátszásban, Európa és a világ passiójátszásában, amely méltán válhat példaértékűvé az egész kontinensen.

Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Kalandos úton érkezett meg Új-Zélandra az Avatar 2 című film amerikai stábja, amelynek egy jogi kiskaput kihasználva sikerült bejutnia a koronavírus-járvány miatt szigorú beutazási szabályokat alkalmazó szigetországba.

 • Nemzetközi porondra lépnek

  Nemzetközi porondra lépnek

  Angol nyelven is meghallgathatjuk mostantól az Európa 2020 című slágert. Nagy Szilárd és Ragány Misa szerzőtársaikkal az idén tavasszal Európában, így hazánkban is kialakult helyzetre szerettek volna reflektálni a nagysikerű Varga Miklós-Varga Mihály dal feldolgozásával.

 • Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Több, mint két hónap kihagyás után tegnap Budapesten is újra megnyitottak a bölcsődék és az óvodák. Az intézményekben számos óvintézkedéssel védik a dolgozókat és a gyerekeket, rendszeresen fertőtlenítik a játékokat és a kilincseket, de az előtérben testhőmérsékletet is mérnek.