EUR: 338,33 Ft
CHF: 318,70 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Külföld

Újabb jelentős világesemény marad el a koronavírus miatt

Elmarad a mobil iparág legjelentősebb seregszemléje, a Barcelonában évente megrendezésre kerülő Mobil világkongresszus (Mobile World Congress – MWC) – jelentette be az esemény szervezője, a GSMA.

Az általában több mint százezer látogatót vonzó seregszemlét az idén február 24. és 27. között tartották volna, mintegy 2800 kiállító részvételével.


A világkongresszus szervezője, a mobil szolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete (GSMA) sajnálatát fejezte ki csütörtökön, miközben jelezte, hogy mindennél fontosabb az emberek egészsége és biztonsága, célozva ezzel az új koronavírusra.

Mats Granryd, a GSMA vezérigazgatója azt mondta, hogy “nem a pénzről szól a döntés, vis maior történt, ami ellen senki sem biztosított”.

A koronavírussal összefüggésben a seregszemlén történő részvételt az elmúlt napokban egymás után mondták le a nagy cégek, csak szerdán távolmaradását jelezte a Deutsche Telekom, a BT, a Vodafone és a Nokia. Korábban a Sony, az Amazon.com Inc, a dél-koreai LG Electronics, és az Ericsson svéd vállalat, valamint az amerikai Nvidia mondta le a részvételét.

Kapcsolódó Cikkek