2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Újra Gyurcsány vezeti a baloldalt

Újra egyértelművé vált, hogy Gyurcsány Ferenc a balliberális oldal valódi vezetője – reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a bukott miniszterelnök évértékelőjére. A kormánypárti Böröcz László arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány kormányzása idején a duplájára emelkedett a villamos energia ára, miközben a saját cégének kedvezményt adott az áram árából.

„Nincs fantasztikusabb dolog, mint kezet fogni, befogadni, kezet nyújtani, megengedni, megölelni, szeretni” – tett hitet a bevándorlás mellett hétvégi évértékelőjében Gyurcsány Ferenc, aki a rasszista botrányba keveredett párttársát Niedermüller Pétert is megvédte. Mint ismert a VII. kerületi polgármester rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.


MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány beszédét saját párttársai (például felesége Dobrev Klára, Vágó István bukott kvízprofesszor, Kálmán Olga a tévésből lett főpolgármester-jelölt) mellett MSZP-s politikusok (például Kovács László volt pártelnök vagy Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester) is a helyszínen hallgatták. De nemcsak ők, hanem a szexbotránya miatt parlamenti mandátumáról lemondó Gréczy Zsolt is „emelte az esemény fényét”.

Gyurcsány érezhetően már-már atyáskodva mutatta magát az ellenzék vezetőjének, és igyekezett az összes ellenzéki pártról csupa szépet és jót mondani, ezenkívül beszéde nagy része a Fidesz és a kormány bírálatáról szólt.


Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az évértékelőre reagálva kiemelte: Gyurcsány Ferenc újra egyértelművé tette, hogy ő a balliberális oldal valódi vezetője. Szerinte a DK elnöke egyszer már tönkretette az országot, de közben jól megszedte magát, nem kicsit, nagyon.

– Miközben emberek százezrei szegényedtek el, és veszítették el a munkájukat, addig ő milliárdokat keresett a rablóprivatizáción. Soha ne felejtsük el valójában ki is Gyurcsány Ferenc – fogalmazott.

 

Egységbe szervezné az ellenzéket

Egységbe szervezné a baloldali pártokat Gyurcsány Ferenc és ezzel a pártszövetséggel indulna a Fidesz ellen – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója az M1-en. Az elemző szerint korábban Gyurcsány célja az volt, hogy a pártja túlélését biztosítsa, most a demokratikus pártok koalícióját szeretné megszervezni, és nem nagy kérdés az sem, hogy ki fogja azt vezetni. – Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2022-ben Gyurcsány Ferenc fogja irányítani ezt a baloldalt, már csak azért is, mert ez a beszéd bizonyította, hogy egyedül neki van igazi stratégiája a ’22-es választási felkészülésre a baloldali pártok szempontjából – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

 

Duplájára emelte az áram árát

Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a duplájára emelkedett a villamos energia ára, miközben a saját cégének kedvezményt adott az áram árából – jelentette ki Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: amikor Gyurcsány Ferenc volt hatalmon, 15-ször emelték a rezsi árát, ugyanakkor a saját cégének, a Magyaróvári Timföldgyárnak hatóságilag biztosított áramvásárlási kedvezményt. – Mi se gondoltuk, hogy 2020-ban Gyurcsány Ferenc lesz újra a baloldal vezére, ő irányítja majd újra a baloldali pártokat, értékeli a baloldali pártok tevékenységét – mondta.

 

Hiányzik egymilliárd a vagyonából

Vagyonnyilatkozata alapján egymilliárd forint hiányzik a Gyurcsány vagyonából – írta korábban a Világgazdaság. Gyurcsány 200 millió forintot utalt át feleségének, Dobrev Klárának. 100-100 milliót költött budai villájára és kötcsei családi házára, 80 millió forintból lakásokat vett a gyerekeinek, de más rokonai is jól jártak, ők 70 milliót kaptak. Gyurcsány egy ingatlant is vett, ennek csak a foglalója 225 millió – képzelhetjük mennyibe került a teljes vételár!

Kapcsolódó Cikkek