EUR: 352,95 Ft
CHF: 334,14 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb Miskolc

Versenybe szálltak az egészségért

A rákellenes világnap alkalmából mérték össze tudásukat a Nógrád megyei középiskolások, akik a „Légy tudatos! …Ne szkippeld!” elnevezéssel meghirdetett vetélkedőn mutathatták meg, mennyire ügyesek, tájékozottak és kreatívak.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetével összefogva tartotta meg a rendezvényt, amelynek a célja az egészségtudatos magatartás fejlesztése a középiskolás korosztályban, kiemelten fókuszálva a megelőzés, a korai felismerés és az egyéni felelősség fontosságára.


A megmérettetés elsőként a csapatok zenés-szöveges bemutatkozójával kezdődött, ami után a diákok megmutathatták, mennyire jók a kommunikácóban, a megfigyelőkészségben és persze kiderült az is, mennyire jók a csapatok elméleti kérdésekben.

A verenyzők munkáját öttagú zsűri értékelte, melynek elnöke, Bertókné Tamás Renáta, az NNK szűrésirányítási főosztály vezetője volt.

Dobogósok

 1. Az első helyezett a Mikszáth Kálmán Líceum Pásztó – Tumormarkerek csapata lett, akik immár harmadszor nyerték el az iskolájuknak a kupát.
 2. A képzeletbeli dobogó második fokára a Bolyai János Gimnázium Á la cool nevű csapata állhatott.
 3. A harmadik az SE Kanizsai Dorottya Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Gingers csapata lett, akiket emellett különdíjjal is jutalmazott a zsűri, miután a bemutatkozójuk fergetegesre sikeredett.

– Reméljük, hogy a Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos asszony köszöntőjében elhangzottaknak megfelelően, a fiatalok továbbadják a világnapi esemény üzenetét: egyszerű lépésekkel csökkenthető a rákban való megbetegedés kockázata, kulcsfontosságú az időben történő felismerés, a felelősségteljes, egészségtudatos életmód, a rendszeresen önvizsgálat és a szűrővizsgálatokon való részvétel – mondta a Lokálnak Kreicsi Mária, az MRL Salgótarjáni Alapszervezet elnöke.

Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Miskolc összefogott

  Miskolc összefogott

  „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

 • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

  Alkalmazkodtak az új életmódhoz

  Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.