2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Extra

A karantén-előadás az új sláger! Beveszik a netet az sztárok

A koronavírus-járvány elleni védekezés keretében elrendelt szigorú intézkedések gyökeresen változtatták meg a kulturális életet világszerte. A színészek, zenészek, előadóművészek mind kénytelenek egyéb lehetőségek után nézni, a megoldás pedig a virtuális tér lehet. A sztárok nem hagyják cserben közönségüket, ők vágnak bele a legnagyobb lelkesedéssel az online szórakoztatásba.

Koncertek:


A tömegrendezvények korlátozásának talán az énekesek és zenekarok látták a legnagyobb kárát, akik rendszeresen töltöttek meg stadionokat, fesztiválokat rajongók tömegével.

A Tankcsapda már meg is tartotta élő virtuális koncertjét, amelyet a MOL Magyarország YouTube-csatornáján közvetítettek, és közel 190 ezren néztek meg ez idáig. A fiúk további koncertekkel készülnek, érdemes követni őket közösségi oldalukon, ahol olvashatók a legújabb fejlemények (https://www.facebook.com/Tankcsapda/).


Fotó: Lokál

Tóth Gabi az Instagramot használja, hogy eljusson közönségéhez, már több dalt is elénekelt a közösségi oldalon, és további fantasztikus előadások várhatók tőle az otthon melegében (https://www.instagram.com/tothgabi/?utm_source=ig_embed).

Fotó: Mészáros Diána

Színházi előadások: 

Közönségüket a színházak sem szerették volna cserben hagyni, így ők is beköltöztek a virtuális világba, és népszerű előadásokkal a színházrajongók nappalijába is.

A kaposvári Csiky Gergely Színház például élőben közvetített előadásokkal, izgalmas tartalmakkal, hanganyagokkal, videós bejelentkezésekkel  készül az átmeneti időszakra. Mindezeket online felületeiken lehet megtekinteni (https://www.csiky.hu, https://www.youtube.com/channel/UCxJQ5VDPoAJa45PCur1WMkA).

Fotó: Facebook

A Magyar Állami Operaház videósorozatot indított, ők Facebook-oldalukon közvetítik legnépszerűbb előadásaikat, például a Carment, Az aranyműves boltját, a Máté-passiót vagy a Parsifalt (https://www.facebook.com/Operahaz).

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai mindennap Karanténesteket tartanak. Az online követhető kamarakoncertek a zenekar Facebook-oldalán és a www.bfz.hu oldalon láthatók 19.45-től (https://www.bfz.hu/hu, https://www.facebook.com/Fesztivalzenekar).

A Vígszínház naponta 19 órakor jelentkezik be VígLive műsorával a színház Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/vigszinhaz).


MTI Fotó: Marjai János

Egyéb előadások:

A kreativitás nem ismer határokat, így a sztárok a legkülönfélébb módokon próbálják szórakoztatni otthonaikban maradt rajongóikat.

Farkasházi Réka naponta élőben mesél a gyerekeknek a Facebookon, ám nem ő az egyetlen, aki felolvasással szórakoztatja az embereket


MTI Fotó: Bruzák Noémi

Epres Attila, a Szomszédok egykori sztárja minden este 11 órától novellákat olvas fel az internet népének.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek