2020. július 06., hétfő
Csaba

Életmód

A napi siker titka

Kevin Kruse, a forbes.com vendégszerzője több, mint kétszáz sikeres és különösen hatékony embert kérdezett meg arról, mi a legfőbb titkuk. Hét milliárdos, tizenhárom olimpikon, húsz kitűnő tanuló és kétszáznál is több sikeres vállalkozó válaszai alapján az alábbi állította össze.

A beszámolók lényege az volt, hogy nem az órákra, hanem a percekre kell koncentrálni. 1440 percből áll egy nap és az elvesztett pénzt újra meg lehet keresni, de az elvesztegetett időt már soha.


Csak egyetlen dologra

Csupán egyetlen dologra szabad koncentrálni egyszerre. A nap elején célszerű feltenni a kérdést: “Mivel tudok a leghatékonyabban haladni, hogy elérjem a célom? Milyen teljesítmény kell a célomhoz?”


Fontossági sorrend

Érdemes naptárba felírni, mennyi mindennel kell foglalkozni. A napi teendőket tartalmazó listából átlagosan 41 százalék teljesül, a maradék 59 százalék stresszt és álmatlanságot okoz. Az igazán hatékony emberek mindent a naptárjukba írnak és aszerint szervezik az életüket.

Halogatás kizárva!

Van egy jó magyar mondás: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. A forbes.com szerzője nem biztos, hogy ismeri ezt, azonban a világ minden táján igaz lehet, hiszen az általa megkérdezett emberek is ezt emelték ki a leginkább. Ezzel is csak arra akartak figyelmeztetni, hogy érdemes előre gondolkodni és megfontolni a tennivalókat.

Vacsoraidő

Van, akinek a legfontosabb a családja, a gyerekeivel való foglalkozás és az, hogy vacsoraidőre mindig megérkezzenek. Ez is a sikerérzethez tartozik.

Jegyzetfüzet

Az írás szerzőjének például Onassis, az egykori görög hajómágnás azt vallotta: „Mindig legyen nálad jegyzetfüzet! Ez egy olyan millió dolláros kérdés, amit nem tanítanak az üzleti iskolákban.” A hatékony emberek felszabadítják az agyukat azzal, hogy mindent leírnak. Tematikusan oldják meg az ügyeiket – írta a forbes.com.

Ezt a – hatékonyan munkanapjukat megszervező, nem milliomos – magyar emberek is így csinálják. Akkor mennek például postára, amikor az útjukba esik

Akad, aki imával, sporttal, vagy meditációval kezdi a napját. Mások azt állítják, hogy a reggel előző este kezdődik. Kutatások szerint a legsikeresebb emberek  hajnali hat előtt kel fel. A kisgyermekes szülők még korábban: illetve hát ki-ki szokásai, bioritmusa szerint. Vannak, akik egyszerűen csak az önbizalomra építenek, s ettől lesznek sikeresek – állítja a lafemme.hu.

Kapcsolódó Cikkek

 • A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

  A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

  Az okostelefonok ellen tiltakozó korosztály számára ideális a Senior Okosóra, hiszen megszűnik bennük az a félelem, hogy elállítottak, a többi családtag számára pedig megnyugtató, hogy bármikor  el lehet érni a nagymamát vagy  a nagypapát.

 • Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  A szúnyogirtás minden korszaknak egy sajátos tevékenysége, enélkül a nyári estéket nemigen ússzák meg az emberek. Csapdosni ide-oda, szidni a kellemetlenkedő zümmögőket, úgy tűnik, sosem megy ki a divatból. Eme lények szívósak, szaporák.

 • Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Egyre tudatosabban spórolnak a fiatalok. Az OTP Bank megbízásából készült most egy kutatás, amelyből kiderült, hogy melyek a legfontosabb takarékossági szempontjaik.