2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Sport

Davis-kupa – Teniszkarnevál volt Debrecenben

Bejutott a novemberi 18 csapatos, madridi Davis-kupa-szuperdöntőbe a magyar teniszválogatott, miután a debreceni selejtezőben 3:2-re legyőzte Belgiumot.


MTI/MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

Kétségtelen, esélyesebbek voltunk, miután David Goffin, a belgák legjobbja nem volt tagja a csapatnak. Így is kemény küzdelmet vívtunk, a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen Fucsovics Mártont valósággal a győzelembe hajszolták a nézők, 6:7, 6:4, 6:2-re verte Ruben Bemelmanst.


– Ez a siker felér az Ausztrália vagy éppen az Oroszország elleni 1995-ös, illetve 2017. szeptemberi sikerrel – nyilatkozta a Lokálnak Köves Gábor, a szombat esti debreceni ünnepléstől még kissé fáradt szövetségi kapitány. S persze dicséretet érdemel Marci mellett Balázs Attila is.

– Néhány éve még a DK harmadik csoportjában küzdöttünk, most pedig a világ legjobbjaival játszhatunk. Remélem mindenki eljön Madridba – mondta győztes meccse után Fucsovics Márton, akinek érdemes volt visszatérnie a DK-csapatba, hiszen újabb, életre szóló élménnyel lett gazdagabb.

Szóval, a magyar válogatott ott lesz november 23-án a tavaly megreformált Davis-kupa 18 csapatos madridi döntőjében – ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut –, míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

Kapcsolódó Cikkek