2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Eb-pótselejtező – Továbbjuttatta magát a bolgár válogatott

Ízetlen cikkel jelentkezett a gong.bg. A bolgár honlap tudni véli, hogy ha a magyar parlament meghosszabbítja a járvány miatti veszélyhelyzetet, leáll a sportélet az országban, így Szalai Ádámék sem mehetnek az Eb-pótselejtezőre.

A Nemzeti Sport szúrta ki a bolgár sportújságíró által megszellőztetett értesülést, miszerint június 4-én rendezik meg a március 26-ára kiírt Bulgária–Magyarország labdarúgó Eb-pótselejtezőt. A gong.bg portál már azt is biztosra veszi, hogy Bulgária játszik öt nappal később az Izland–Románia párharc győztese ellen a kiadó Eb-helyért. Akkurátusan meg is magyarázzák a kattintásvadász cikk ideológiai hátterét: a magyar országgyűlés határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus miatti veszélyhelyzetet, a sportélet hónapokra leáll az országban, így a válogatott sem utazhat el a pótselejtezőre. Hogy miért? Hát csak!


Képalá: A pályán vegyünk elégtételt a hamis hírért!

A bolgár álomforgatókönyv magvalósulása esetén Bulgária játszhatna a továbbjutásért. Apró szépséghiba, hogy a 2021-re halasztott Eb-vel kapcsolatban az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA semmit sem tett közzé a pótselejtezővel kapcsolatban. A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei ezért semmiféle cáfolatot, eljárást, helyreigazítást nem kezdeményeznek a bolgár álhírrel kapcsolatban. A pályán kell revánsot venni.

Az UEFA a járvánnyal kapcsolatban tartott konferenciáin csak irányelveket fogalmazott meg, az európai kupasorozatok folytatásáról és az Eb-pótselejtezőről konkrétumok nem kerültek szóba.

Kapcsolódó Cikkek