2020. április 07., kedd
Herman

Életmód

Filléres rovarirtók a konyhából

A tavasz beköszöntével előbújnak a rovarok is. Megjelennek a hangyák, a legyek és egyéb apró élőlények, amelyek alaposan megkeseríthetik a mindennapokat. A Lokál Extra most összegyűjtött pár természetes védekezőszert és tippet a bosszantó rovarok ellen.

Woman with magnifying glass detecting bed bugs on mattress, closeup, Image: 420286295, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: [email protected] / DPphoto / Profimedia

Uborka


Talán kevesen tudják, de a csótányok kifejezetten utálják az uborka illatát, ezért ha csótánynyomokat látunk az otthonunkban, tegyünk néhány csík uborkahéjat a helyekre, ahol az élősködők felbukkannak.

Citromhéj


Reszeljünk citromhéjat egy kis sóra és tegyük a teraszra, erkélyre. A legyek, muslicák, csótányok, hangyák, szúnyogok sem szeretik, így nyugodtabbak lesznek az esti beszélgetések. Ha hangya van a lakásban, csavarjunk citromlevet a felmosóvízbe.

Apple cider vinegar, lemon and lemongrass home remedy, safe and effective formula to repel mosquito, fleas and bugs, Image: 389097635, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Thamkc / DPphoto / Profimedia

Sütőpor

Mivel a csótányok mindent megesznek, így vannak a sütőporral is, ám ez halálos méreg rájuk nézve. Vigyázzunk, ha házi kedvencünk van, nehogy ő is felegye!

Man checking for carpet dust mites and bug parasites, Image: 418977631, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: tommaso1979 / DPphoto / Profimedia

Cukor

Öntsünk cukrot egy befőttesüveg aljára, majd locsoljuk meg egy kis vízzel. Támasszunk neki egy villát. Éjjel garantáltan belesétál az összes rovar a lakásban.

Ecet

Öntsük a felmosóvízbe, és elűzi a hangyákat. Tegyünk az ágynemű mosásakor kis ecetet a mosógépbe, ha ágyi poloskánk van, ez elűzi őket az ágyból.

Levendula

Szekrénybe téve véd a molyoktól, erkélyre, teraszra ültetve pedig a szúnyogokat tartja távol erős illatával.

Kapcsolódó Cikkek