EUR: 346,30 Ft
CHF: 321,58 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Belföld

Forgalom változás! 50 kilós bombát hatástalanítanak pénteken az I. kerületben

Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak pénteken az I. kerületben – tájékoztatta a Budavári Önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út – Krisztina körút – Szarvas tér által határolt zöld területen második világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát péntek reggel 8 órától hatástalanítják.


Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon, továbbá a Tabán parkban a (Czakó utca – Naphegy utca – Rácz Fürdő – Krisztina körút által határolt területen).

Az intézkedés azt jelenti, hogy az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli Pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd. Terelve járnak a lezárt területet érintő tömegközlekedési eszközök is. A zárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A bomba hatástalanítása és elszállítása több órát vesz igénybe, ez alatt a környékre sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet bejutni. A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanaikat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban.

Kapcsolódó Cikkek