2020. április 08., szerda
Dénes

Sport

Harcol a vírus ellen a Forma–1

Futamok egyelőre nincsenek, de nem állt le a Forma–1. Az angliai székhelyű istállók az autós fejlesztések helyett lélegeztetőgépek gyártására fordítanák kapacitásaikat a járvány idején.

A brit kormány segélykérő felhívásához csatlakoztak az F1-es istállók is, hiszen a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat adatai szerint több mint 20 ezer lélegeztetőgépre lenne szükség. Első pillantásra furcsa, hogy az autósport elit szeglete nyújt „orvosi” segítséget, ám az iparág gyors innovatív képessége, a kitűnő technikai háttér és a szakembergárda alkalmassá teszi a feladatra. A rendkívüli szünetben hasznos módon tudnák kihasználni kapacitásaikat, különösen annak ismeretében, hogy a csapatok a napokban megegyeztek abban a nemzetközi szövetség és az F1 vezérkarával, hogy felfüggesztik az új autók fejlesztését.


MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Képalá: Autó helyett egy darabig orvosi műszereket szerelnek össze

A támogatás mértékét és lehetőségeit a világ felsőoktatási rangsorában az élen elhelyezkedő University College Londonnal karöltve végzik, ahol nagyon sok Forma–1-ben dolgozó szerzett kiváló képesítést. A lélegeztetők gyártására viszonylag gyorsan át tudnának állni.

„Minden csapat kiváló tervező, technológiai és gyártókapacitással rendelkezik, és a gyors prototípus-készítésre és a magas szintű gyártásra specializálódtak, és remélhetőleg segíteni tudnak a kormány kritikus fontosságú szükségleteivel kapcsolatosan” – áll az istállók közös közleményében.

Kapcsolódó Cikkek