EUR: 358,06 Ft
CHF: 338,38 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Járványkórház lesz a Királyhágó utcai magán-egészségközpont épületében

Járványkórházzá alakítják át a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai telephelyét, amely 120 ággyal és 60 lélegeztetőgéppel áll rendelkezésre. A felajánláshoz 100 önkéntes egészségügyi dolgozó is csatlakozott.

A Királyhágó utcai épületben készül a járványkórház (Fotó: Budai Egészségközpont)

„Az intézmény mindig is a valós népegészségügyi szükségletek mentén működött, most pedig a valós szükséglet a járványügy. Ezért gondoltuk azt, hogy nekünk a járvány elleni harcból is ki kell vennünk a részünket” – fogalmazott dr. Varga Péter Pál, aki a Budai Egészségközpont (BEK) honlapján adott tájékoztatást döntésükről. A BEK ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy a Királyhágó utcában rendelkeznek olyan nagy kórházzal a magánszolgáltatók közül, amely a saját infrastruktúrájával, intenzív osztályos hátterével megfelelhet egy járványkórház szakmai igényeinek.


Dr. Varga Péter Pál (Fotó: ogk.hu)

100 önkéntes egészségügyi dolgozó

A döntés nagy szakmai támogatottságot élvez, a bejelentés óta nemcsak az alkalmazottaik, hanem a magánrendeléseken közreműködő, de máshol főállással rendelkező orvosaik közül százan már jelentkeztek önkéntes díjmentes segítőnek a járványkórházba.


120 ágy, 60 lélegeztetőgép

Varga Péter Pál számítása szerint legalább három hónapra kell készülni, de tisztában vannak azzal, hogy ez elhúzódhat.

„A járványügy megszervezése alapvetően az állam feladata, azért jelen helyzetben az intézmény is az állammal szerződik, az ellátás költségeinek fedezésére.”

Az igazgató tájékoztatója kitért arra is, hogy a járvány terjedése és a megszokott tevékenység leállása a BEK-nek is nagy gazdasági kárt jelent, de a cég rendelkezik olyan működési tartalékokkal, amelyekkel akár fél évig tartó problémás helyzetet is képes kezelni.

„A tulajdonosi kör elkötelezett abban, hogy 780 munkahelyünket megvédjük, a munkatársainkat nem hagyjuk magukra, nem küldjük el fizetés nélküli szabadságra, és nem mondunk fel nekik.”

Budai Egészségközpont elérhetőségei

Központi telefonszám: +36 1 489 5200

Online ügyfélszolgálat a bhc.hu oldalon

E-mail: [email protected]

Budai Egészségközpont Facebook-oldala

Kapcsolódó Cikkek