EUR: 363,59 Ft
CHF: 343,29 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Labdarúgó Eb – Logikus lépés a halasztás

Ahogy az borítékolható volt, az UEFA a tagországokkal egyeztetve úgy döntött, hogy a járvány terjedése miatt 2021-re halasztja a labdarúgó Eb-t, amelynek 11 másik várossal együtt Budapest is a házigazdája.

Nem történt meglepetés, csupán formalitás volt a tagországok egyeztetése. A halasztás – 2021. június 11. és július 11. között lesz az Eb – logikus lépés, hiszen egyelőre megjósolhatatlan, mikorra tér vissza a futballélet a normális kerékvágásba, ráadásul az egyéves csúsztatással befejeződhetnek a nemzeti és nemzetközi klubsorozatok. Az utóbbiak esetében nem született döntés, csak annyi, hogy továbbra is szünetel a Bajnokok Ligája és Európa-liga.


A március végére tervezett Európa-bajnoki pótselejtezőket – így a magyar válogatott Bulgária elleni meccsét is – június elején játsszák. Az UEFA továbbra is figyelemmel kíséri a fejleményeket, hogy az új időpontban megtarthatók-e a találkozók. Az UEFA a bajnokságok és a klubok képviselőivel létrehozott egy munkacsoportot, amelynek feladata megoldásokat találni a jelenlegi szezon befejezésére.

Rossi: Van, ami fontosabb a focinál

„Ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért! Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet biztos döntést hozni a folytatásról, de mi a mostani döntésnek megfelelően készülünk. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk” – fogalmazott Marco Rossi szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

(MTI/EPA/Valda Kalnina)

Kapcsolódó Cikkek