EUR: 363,24 Ft
CHF: 343,26 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Megállt a sportélet

Alig akad már sportesemény, amelyet megtartanak a világon a koronavírus rohamos terjedése miatt. Hamarosan döntés születhet a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia sorsáról.

Gulácsi Péter és lipcsei csapat már ott van a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, kérdés, mikor játszhatnak újra
(MTI/EPA/Filip Singer)

Reménytelen vállalkozás felsorolni, hány sportágban tettek pontot a szezon végére, vagy legalábbis függesztették fel a játékot. A világ legtöbb nézőt vonzó küzdelmei – a labdarúgó topbajnokságoktól az észak-amerikai profisorozatokon (NBA, NHL) keresztül a Forma–1-ig – szünetelnek. A labdarúgó Európa-bajnokság sorsáról lapzártánkig nem döntöttek, már több variáció is napvilágot látott, könnyen lehet, hogy még idén ősszel–télen vagy akár jövő nyáron rendezik meg a kontinenstornát. A bolgár–magyar pótselejtezőt viszont már elhalasztották. Nagyobb kérdés, mi lesz a hatalmas tömegeket megmozgató olimpiával. Tokió továbbra is azt hangoztatja, kitart, és július végén megrendezi az ötkarikás játékokat, azonban egyre több kvalifikációs versenyt halasztanak el. Ha más nem, már ez is megnehezíti a szervezést és a tervezést a világjárvánnyá nyilvánított koronavírus árnyékában.


Zárulnak a kapuk: nincs foci a Manchester United stadionjában sem
(MTI/AP/Jon Super)

Van kivétel

A brit kormány mérlegeli a tömegrendezvények betiltását, de a félmaraton még elrajtolt
MTI/EPA/Andy Rain

Ahogy a múlt hétvégén a magyar labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit is megtartották, úgy olyan tömegrendezvényt is megrendeztek, mint a vasárnapi egyesült királyságbeli félmaratont.

Ég az olimpiai láng, él a remény

A japánok egyelőre nem tervezik az olimpia elhalasztást
(MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

Menetrendszerűen, a szokásoknak megfelelően meggyújtották az olimpiai lángot a játékok bölcsőjében, a görögországi Olümpiában. A lángot a fáklyavivők segítségével a tokiói játékok helyszínére viszik a következő hónapokban. Hogy lesz-e az eredeti, július végi időpontban olimpia, egyelőre kérdéses, a szervezők viszont eltökéltek.

Marad az e-sport

Max Verstappen lehet, hogy egy darabig nem ülhet a volán mögé
(MTI/AP/Joan Monfort)

Mivel a Forma–1-es szezon is szünetel, két pilóta, Max Verstappen és Lando Norris a konzolokon mutatta meg, milyen jól vezet. A Red Bull csapatából Verstappen a The Race nevű internetes motorsportportál vasárnapi versenyében tette próbára vezetői tudását, míg a McLaren-pilóta Norris szintén e-sportolók ellen „húzott kesztyűt”.

Kapcsolódó Cikkek