EUR: 363,59 Ft
CHF: 343,29 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Extra

Mossunk kezet, legyünk szuperhősök!

A gyakori és alapos kézmosás az egyik leghatékonyabb módja a koronavírus elleni védekezésnek. Fontos, hogy ne csak a felnőttek, de a gyerekek is értsék, ez mennyire fontos. Korábban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) játékos ismertetőt készített a kicsiknek a kézmosás fontosságáról. 

Sokszor talán bele sem gondolunk, hogy mennyi minden kerül a kezünk ügyébe akár néhány perc alatt is. Nincs ez másképp a kicsiknél sem, akik kíváncsiságból mindenhez hozzáérnek, amit csak meglátnak. Ezáltal azonban számos kórokozó megtapad a bőrünkön, amit ha nem mosunk le, könnyen megbetegíthet bennünket. A koronavírus-járvány alatt különösen oda kell erre figyelnünk, mutatjuk, hogy mikor a leginkább.


Fotó: Nébih

Van néhány alapvető kellék, amely nélkül lehetetlenség eltávolítani a kórokozókat. Ha csak épphogy bedugjunk a kezünket a csap alá, és már szaladunk is tovább, azzal nem megyünk sokra. Várjuk meg, hogy a víz felmelegedjen, majd nedvesítsük be a kezünket. Ezután nyomjunk bele szappant, és dörzsöljük legalább 20 másodpercig. Majd öblítsük le, és töröljük szárazra a kezünket.

Fotó: Nébih

Az összes kórokozót távolítsuk el, ne csak néhányat. Bárhol megbújhatnak, nemcsak a tenyerünkön, hanem az ujjak között, sőt az alkaron is. Legyünk alaposak!


Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

Ha a fenti lépéseket követjük, biztosak lehetünk benne, hogy a kezünk tiszta, nem jelent veszélyt sem ránk, sem a családunkra nézve.

Fotó: Nébih

 

Igazi szuperhős-igazolvány

A kézmosással életeket menthetünk, akár csak a szuperhősök. Meséljünk el egy kedves történetet egy kislányról vagy egy kisfiúról, aki az összes bacival és kórokozóval bátran harcba szállt, és győzedelmeskedett. Így a kicsik garantáltan megszeretik a kézmosást, és ha erről egy igazolványt is adunk nekik, a jövőben sem felejtik el.

Fotó: Nébih

Kapcsolódó Cikkek