2020. április 10., péntek
Zsolt

Belföld

Nőnap: lovagias meglepetést kaptunk

Nőnap alkalmából két lovag is meglátogatta szerkesztőségünket, és köszöntötte kolléganőinket. Nagy Lóránt és Németh Attila, a Budapesti Operettszínház művészei a La Mancha lovagja című musical próbaidőszakában szakítottak időt arra, hogy modern kori Don Quijoteként egy szál virággal megünnepeljék a hölgyeket.

– A klasszikus értelemben vett lovagiasság ugyan már nem létezik, de a hétköznapi lovagias cselekedetek azért megmaradtak, hiszen előre engedjük a hölgyeket, lesegítjük a kabátjukat, és virággal köszöntjük őket – mondta Németh Attila, aki a kedvesének is szívesen visz virágot. – Ha egy kicsit kitágítjuk a lovagiasság fogalmát, akkor azt gondolom, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a közbeszédben például a nők elleni családon belüli erőszaknak, amitől rengetegen szenvednek. A La Mancha lovagjában is egy jelenet erejéig megjelenik ez a téma, ahol Don Quijote védelmére kel a bántalmazott Aldonzának – mesélte lapunknak a színész, aki szívügyének érzi, hogy kiálljon a bántalmazott nők mellett.


Fotó: Cser Dániel

– A nők a szeretet ezerféle formájának megtestesítői. A lágyságot, a finomságot, az elfogadást, az otthont, az ősi erőt képviselik, gondoljunk akár csak a szülés csodájára. Olyan erő él bennük, mintha küzdelmük pillanatában felismernék a világ összes titkát, egy nő szívében minden benne van – tette hozzá Nagy Lóránt, aki szintén felköszöntötte női munkatársainkat.

Szabó P. Szilveszter, az előadás harmadik bús képű lovagja igazoltan volt távol, ő éppen próbált a március 20-ai bemutatóra.

Kapcsolódó Cikkek