2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Eger

Nyitrai Zsolt: Csak együtt győzhetjük le a koronavírust!

Heves megyében továbbra sem tudni koronavírusos fertőzöttről, a legfontosabb feladat jelenleg a megelőzés és az emberek védelme – jelentette ki Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján Egerben.

Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatót tartott a veszélyhelyzettel kapcsolatban fotó: Lokál

– Háborúban állunk egy láthatatlan ellenséggel, és ezt a háborút mi fogjuk megnyerni. Ahhoz viszont szükség van arra, hogy vigyázzunk egymásra és betartsuk az óvintézkedéseket! – fogalmazott Nyitrai Zsolt.


A miniszterelnöki megbízott kiemelte:

a legfontosabb feladat jelenleg a megelőzés és az emberek védelme, ennek érdekében rendszeresen egyeztet az illetékes hivatalok és intézményeik vezetőivel.

Az országgyűlési képviselő a helyben meghozott intézkedésekkel kapcsolatban üdvözölte, hogy Egerben is születtek döntések. Mint kiemelte, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a korábbi nem teljesen átgondolt és szakmaiatlan döntésekkel ellentétben Mirkóczki Ádám polgármester a napokban bejelentett döntéseket már támogatja, és jó iránynak tartja.


– A Fidesz–KDNP egri önkormányzati képviselői mostantól mindannyian önkéntes munkára jelentkeznek. Segítenek az időseknek a bevásárlásban, vagy a gyógyszerkiváltásban – árulta el Nyitrai.

„Továbbra is arra kérem az időseket, maradjanak otthon, és ne érintkezzenek másokkal, mert ők számítanak a jelenlegi helyzetben a legveszélyeztetettebbeknek.”

A megyei önkormányzat is rendkívüli ügyeleti rendszerben működik, kollégáik többsége otthoni munkavégzéssel dolgozik. A folyamatban lévő pályázatok ügyintézése nem áll le. 

Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, felvette a kapcsolatot több megyei élelmiszergyárral is, így az Egertej és a Hesi vezetőivel is. Ők arról biztosították, hogy az ellátás továbbra is folyamatos, és ha kell a közvetlen házhoz szállítást is tudják kivitelezni. Kiemelte továbbá, hogy várja további alapvető élelmiszerek gyártásával foglalkozó cégek jelentkezését is.

 

Mi legyen a piaccal?

A piaccal is kezdeni kell valamit! Illusztráció: Lokál archív

Nyitrai Zsolt két megoldást is javasolt Mirkóczki Ádámnak:

1. Kaposvári mintára a piac zárt részén csak egy ajtón lehessen bemenni, illetve egy másik, erre a célra kijelölt kijáraton lehessen elhagyni azt, valamint maximum 50 ember tartózkodhasson egyszerre a piaccsarnok épületében.

2. Zárják be a piac belső részét, és a veszélyhelyzet idején csak külterületen működhessen az árusítás.

 

Telefonos ügyfélszolgálat a kórházban

A Markhot Ferenc Kórház teljesen le van zárva. A járóbeteg rendelésre érkezők csak a Knézich Károly utcai bejáraton tudnak bejutni az épületbe, ahol orvosok, szakorvosok és asszisztensek végzik a feladatukat. Az intézkedés nem érinti a kismamákat és a daganatos betegségben szenvedőket, valamint a sürgősségi osztályra érkezőket. Ettől a héttől telefonos ügyfélszolgálatot állít fel a kórház.

A Markhotban is sok a változás Fotó: Lokál archív

– Jelenleg fegyelmezettség és nyugalom van, a látogatási tilalom pedig továbbra is fennáll – fogalmazott dr. Vácity József főigazgató.

 

Ez nem szünet!

– Nem rendkívüli szünet van, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amihez az oktatásban részt vevőknek alkalmazkodni kell – emelte ki Ballagó Zoltán tankerületi igazgató. – A pedagógusoknak ebben az időszakban is jár munkabér, folyamatos a biztonsági és takarítási szolgálat tevékenysége is az intézmények területén. A kiscsoportos felügyelet biztosított, ezen intézmények listája a tankerület honlapján megtalálható.

Kapcsolódó Cikkek