2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Érd

Összefogtak a bajban az érdiekért

Mindketten a városban élők, és elsősorban is a munkájukat elvesztők érdekeit tartottuk szem előtt – jelentette ki dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, aki eredményes tárgyalást folytatott Szűcs Gábor alpolgármesterrel.

Szűcs Gábor alpolgármester is mindenkinek azt üzeni: Maradjon otthon!

– Közösen áttekintettük a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetet, az ezzel összefüggésben szükséges feladatokat, teendőket – számolt be a KDNP-s politikus. – Javaslatcsomaggal érkeztem, amelyek pontjaival az alpolgármester úr is egyetértett. Megállapodtunk abban, hogy a helyzet sürgető, ezért az intézkedéscsomag részleteit az önkormányzatnak mielőbb ki kell dolgoznia. Bízom abban, hogy ez valóban hamar megtörténik. Örülök, hogy kompetens, határozott és felelősségteljes emberrel tárgyalhattam.
Aradszki András országgyűlési képviselő érdi javaslatcsomagja: 
  • Vállalja a város, hogy csak súlyos kötelezettségszegés esetén szüntet meg munkaviszonyokat intézményeinél, gazdasági társaságainál.
  •  A vendéglátással, turizmussal, egyéb személyes szolgáltatással foglalkozó helyi vállalkozások esetében az önkormányzat hirdessen helyi adófizetési moratóriumot.
  • Képezzen egy felülről nyitott alapot minimum 70 millió forint összegben a veszélyhelyzet miatt munkájukat elvesztők megsegítésére, dolgozza ki az alap juttatásainak feltételeit. A munkájukat elvesztőket segítő alapba csoportosítsák át az Érdi Napok teljes idei költségvetését is.
  • A szociális ellátó szervezet mérje fel az élelmezés, gyógyszerellátás területén segítségre szoruló időseket, a gyermekeiket egyedül nevelőket, és vegyék fel a közgyűlésben frakcióval rendelkező pártok vezetőivel a kapcsolatot a segítség megszervezése érdekében.
  • Az óvodai dolgozók otthonléte ne minősüljön szabadságnak, hanem a tanárokhoz hasonlóan fizetett távollétként legyen nyilvántartva.

 

Egymillió forint azonnali támogatás a polgárőrségnek

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel az Érdi Városi Polgárőr Egyesület veszélyhelyzettel kapcsolatos tevékenységének finanszírozására egymillió forint működési célú támogatást kapott az érdi önkormányzattól.

Kapcsolódó Cikkek