2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Debrecen

Rákapcsoltak az innovációra

Egész Európa számára meghatározó lesz az az innovációs központ, melyet a világ vezető műszaki egyeteme, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) módszertanára alapozva hoznak létre a Debreceni Egyetemen (DE) – hangzott el az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatóján.

– A mai esemény komoly reflexió a magyar kormány innovációs és gazdasági versenyképességi stratégiája számára. Az MIT meglátta, hogy érdemes erre a térségre odafigyelni. Ez a „mágneshatás” Magyarországra hozza, itt tartja a legtehetségesebb fiatalokat a térségből – mondta Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke.

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora kifejtette, a DE a hagyományos oktatási és kutatási tevékenység mellett, a gazdaság legfontosabb területeihez kapcsolódóan ágazati kabineteket hozott létre. Itt működik Magyarország legnagyobb egészségügyi ellátórendszere, amely ideális hátteret jelent az egészségipari kutatás-fejlesztési eredmények klinikai vizsgálataihoz.


– Ez az innovációs központ az egész kontinensen meghatározó hatású lesz. Az MIT és a Debreceni Egyetem ernyője alá fogja vonzani az egészségipar innovációs szempontból kiemelkedő tehetségeit – jelentette ki Szilvássy Zoltán.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a magyar gazdaságfejlesztési politika következő lépésének nevezte a konstrukciót.

– Az MIT Catalyst programja megmutatja, hogyan kell egy ötletből piacképes terméket, szolgáltatást, vállalkozást létrehozni – hangsúlyozta Palkovics László. Hozzátette: a magyar kormány a rendszerhez szükséges pénzügyi és környezeti támogatást biztosítja.

 

Kapcsolódó Cikkek