2020. június 01., hétfő
Tünde

Extra

Süsü vigyáz Csukás örök álmára

Szombat délelőtt református szertartás keretében örök nyugalomra helyezték Csukás Istvánt. A Kossuth-díjas írót több százan kísérték végső útjára, köztük Bodrogi Gyula, Mága Zoltán, Varga Mihály és Farkasházi Réka. 

csukás István temetés (Fotó: Máté Krisztián)

„Bármi is történik, az életet derűsen kell élni” – eszerint élt Csukás István, akinek búcsúztatójára az ég is derűs lett. A napsütéses szombat délelőttön több százan gyűltek össze a Farkasréti temetőben, hogy utolsó útjára kísérjék a február 24-én elhunyt Kossuth-díjas írót. Mosolyogva, de mégis könnyeikkel küszködve emlékeztek a mindig jókedvű mesemondóra a gyászolók.


A 83 évesen elhunyt írót az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a közmédia a saját halottjának tekintette. Magyarország miniszterelnöke, a köztársasági elnök, Budapest Főváros Önkormányzata és még sokan mások koszorúval búcsúztak a nagy írótól – írja a Ripost.

Bodrogi Gyula, Csukás István temetése (Fotó: Máté Krisztián)

A szertartás Fekete Péter államtitkár beszédével kezdődött, őt követték a nagy mesemondó barátai, írótársai. Tiszteletét tette többek között a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, Varga Mihály pénzügyminiszter, Demeter Szilárd publicista és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Süsü hangja, Bodrogi Gyula is megrendülten állt régi barátja sírjánál, akárcsak Farkasházi Réka színésznő, Mága Zoltán hegedűművész, Őze Áron színész és Lackfi János költő. Orbán Viktor pedig közösségi oldalán emlékezett meg az íróra, aki nemrég a nemzeti alaptantervbe is bekerült.


A rengeteg koszorú mellett Csukás legendás mesehőse, Süsü virágból formázott mása is a sírra került őrizve a legendás mesemondó örök álmát.

Kapcsolódó Cikkek