EUR: 357,98 Ft
CHF: 339,50 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Életmód

Széles Flóra: Mindennap másik Flóra vagyok

Most éppen Boris Vian életének fontos női karaktereit próbálja, de a Budapesti Operettszínházban  játszik többek között  A Szépség és a Szörnyetegben, a Csárdáskirálynőben, a Szegény Dzsoni és Árnikában és a Carouselben is. Pedig Széles Flóra csupán tavaly végzett a színművészeti egyetemen. Lapunknak többek között arról is mesélt, milyen kanyargós úton került arra a pályára, amelyre gyerekkora óta készül, és mit csinál akkor, amikor nem énekel.

Fotó: Cser Dániel

– Ursula, Chloé és Miranda három olyan nő, akik Boris Vian életének meghatározó figurái. Róluk is szól a Tajtékos dalok című előadás, amit most a Kálmán Imre Teátrumban próbálunk – mesélte lapunknak Széles Flóra. – Ursula egy balett-táncos, Vian második felesége. Miranda és Chloé kitalált személyek, az egyik egy humoros karikatúra, a másik pedig egy hatalmas szerelem főszereplője, egy tragédia árnyékában. Izgalmas karakter valamennyi.


Éppen ilyen izgalmas karakter a fiatal színésznő is, aki először 18 évesen felvételizett a színművészetire, majd amikor nem vették fel, joghallgató lett szülővárosában, Szegeden. Öt év jogi egyetem után aztán az utolsó pillanatban újra megpróbálta, és akkor már felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. – Amikor először felvételiztem, még nagyon gyerek voltam, begörcsöltem. A jog észszerű választásnak tűnt, de nem tudtam átadni magam annak a pályának, hiszen közben azért folyamatosan műsort vezettem, rendezvényeken énekeltem. Egy ilyen alakalommal hívott el Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház zeneigazgatója egy Bob herceg-meghallgatásra, ami sikerült. Ő és a társulat beszéltek rá arra, hogy újra jelentkezni merjek az egyetemre. Ez már az utolsó pillanat volt, hiszen a következő évben kifutottam volna a korhatárból. Felvettek, de eleinte azt éreztem, hogy nem vagyok elég jó, nincs jogom ott lenni. Aztán ahogy láttam, hogy a tanáraim hisznek bennem, lassan elhittem, hogy van helyem a színészek között.

Flóra látszólag húszéves, valójában tízzel több. Nyitott, de egyáltalán nem fél egyedül lenni. – Mindennap másik Flóra vagyok, aki túlérzékeny, aki mindig, mindent magára vesz. Gyerekkorom óta képes vagyok megteremteni magam körül egy saját világot. Egyáltalán nem zavar az egyedüllét, de amikor ez nem választás kérdése, akkor keresem az emberek társaságát – mondta el a színésznő, és azt is elárulta, hogy gyerekkora óta a színpadra készült. – Anyukám testnevelés–földrajz szakos tanár, apukám tábornok, és az öcsém rendőr. A művészetre való hajlamot az anyai nagyszüleimtől hozhattam magammal, ők csodálatosan táncoltak és énekeltek.


A fiatal színésznő most már úgy érzi, hogy megérte nem feladni az álmait, hiszen tele van tervekkel és feladatokkal. – Soha nem féltem csúnya lenni a színpadon, kifejezetten élvezem, ha karikatúrát lehet csinálni magamból. A Carouselben imádom, hogy természetesen lehet érzékenynek lenni, de szeretem azt is, amikor bolond lány lehetek. Amikor nem vagyok színpadon, akkor is rengeteget énekelek, zenét hallgatok, de szeretek futni, túrázni az erdőben, várost nézni. Gyakran csak bámulom a homlokzatokat, és elképzelem, milyen lehet azok között a falak között élni? Az utóbbi időben sokfelé laktam Budapesten, minden szegletét imádom. Most itt lakom a színház szomszédságában, a Nagymező utcában. Otthon érzem magam az Operettszínházban. Nemrég volt a születésnapom, aznap is a színházban voltam, és nagyon boldog voltam, amikor a kollégák felköszöntöttek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Formák gipszből

    Formák gipszből

    A gipsz nagyon ősi anyag: az ókortól kezdve napjainkig felhasználják építkezésekhez, belső falmegerősítéshez, tömítőanyagként, illetve a kézművestechnikában.

  • Erre is jó a fekete áfonya

    Erre is jó a fekete áfonya

    Ki ne szeretné csipegetni a bogyós növényeket az erdőben járkálva? Savanykás ízük csillapítja a szomjat.